Kahve Fiyatlarına Zam Geldi Son 6 Yılın En yüksek Seviyesine Dayandı

Kahve Fiyatlarına Zam Geldi Son 6 Yılın En yüksek Seviyesine Dayandı

Kahve tiryakilerini üzecek bir zam haberi geldi. Kahve fiyatları son 6 yılın en yüksek seviyesine dayandı.

Bir çok kişi kahve içmeden güne başlayamaz. Son dönemde kahve konusundaki sıkıntıyı gözler önüne seren bir gelişme yaşandı.

Kahve tiryakilerini üzecek habere göre kahve fiyatlarına rekor oranda zam geldi.

Konuyla ilgili olarak Bloomberg'in haberine göre, Brezilya'nın başlıca Arabica kahve bölgelerini kasıp kavuran şiddetli don olayları üreticileri endişeye sürüklüyor.

Kahve üretimi konusunda dünyanın en iyi yerlerinden biri olan Minas Gerais'in güneyindeki Monsenhor Paulo'da bir yetiştirici olan Joseph Reiner bir yıldan kısa bir süre önce dikilen 200 bin kahve fidanından 120 bininin zarar gördüğünü belirtti.

Öte yandan Don olaylarından en çok 4 yaş altı kahve ağaçlarının etkileneceği belirtiliyor.

Ayrıca gelen başka bir son dakika bilgisine göre Brezilya'da danışmanlık firmaları, don hasarı nedeniyle borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen yetiştiricilere teknik zarar raporları sağlıyor.

Konuyla ilgili derlenen bir rapora göre ise Arabica-kahve vadeli işlemleri, don olaylarının ardından son 1 haftada yüzde 25 yükseldiğine dikkat çekildi. Gelinen nokta itibariyle kahve fiyatları, Ocak ayından bu yana yüzde 52'lik bir artışa sahne oldu.

ÜSKÜP'TE KAHVE FİYATLARI NE KADAR?

Kuzey Makedonya genelinde şimdilik 100 gramlık bir kahvenin fiyatı yaklaşık 60 denardan satılıyor olsa da kafe gibi mekanlarda 1 fincan kahve fiyatı yaklaşık 80 denar seviyesinde.

Dünyayı kasıp kavuran kahve krizinin Üsküp'te herhangi bir etkisinin olup olmayacağı merak ediliyor.