Emeklilere Ödenecek Temmuz Zammı Belli Oldu Yüzler Yine Gülmeyecek

Emeklilere Ödenecek Temmuz Zammı Belli Oldu Yüzler Yine Gülmeyecek

Türkiye'de emeklilerin yakından ilgilendiği emeklilik maaşına yapılacak olan Temmuz zammı belli oldu. Maaşlar kaç TL artacak? İşte zamla ilgili son gelişmeler..

Temmuz zammında haziran enflasyonu belirleyici olacak. Konuyla ilgili milyonlarca vatandaş emekli maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor. Temmuz ve Ocak ayında yapılan zamlarla maaşlarında artış yaşayan emekliler zammın enflasyona oranla yapılmasını talep ediyor.

Çok sayıda muhalefet partisi halkın enflasyonunun farklı olduğuna dile getirse de devletin açıkladığı resmi enflasyon rakamları geçerli oluyor.

Konuyla ilgili olarak Türkiye gazetesi'de bugün bir haber yayınladı. Yayınlanan haberde emeklilere ödenecek zam oranının netleştiğine dikkat çekildi. Açıklanan rakamlara bakıldığında ne emekliler ne de emekli dernekleri oranı beğenmeyecek gözüküyor.

Konuyla ilgili olarak Türkiye gazetesinde yer alan haberde Mayıs rakamlarının belli olmasıyla birlikte 2021’de beş aylık enflasyon yüzde 6,39 oldu ifadelerine yer verilmiş durumda..

Bu oranlara bakılarak bir karar verilecekse Bu durumda memur emeklilerinin (haziran verisinin eksi gelmemesi hâlinde) en az yüzde 6,39’luk zam alacağı kesinleşti diyerek son gelişme aktarılmış

Memurlarla ilgilide bilgi verilen haberde Toplu sözleşme gereği memurlar da “yüzde 3+altı aylık enflasyon farkı” alacaklar şeklinde bir duyuru yapılmış gözüküyor. Öte yandan Memurlar da yüzde 3,39 ek zammı garantiledi. 5 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak haziran rakamları kesin zam oranını belirleyecek şeklinde tüm detaylar anlatılıyor . Ayrıca maaşlarda yapılacak zamlarda dikkate alınan Altı aylık enflasyonun en az yüzde 7 gerçekleşmesinin beklendiğine yer  veriliyor.

Evet İktidara yakın Türkiye gazetesinin emeklileri ilgilendiren zamla ilgili duyurusu bu şekilde.. 

İlgili Haberler