Yiyen bir daha yiyor Mısır Unlu Çıtır Çıtır Olan Patates Kızartması Tarifi

Yiyen bir daha yiyor Mısır Unlu Çıtır Çıtır Olan Patates Kızartması Tarifi

Mısır ununu hamsiyi çıtır hale getirmek için kullanıyoruz ancak Türk mutfağının unlarında biri olan mısır unu her yerde kullanılabilir. Hele söz konusu patates ise mısır unu resmen harikalar yaratıyor. İşte fırında mısır unlu patates tarifi...

Restoranlarda ya da kafelerde sunulan patateslere bin basan enfes fırında patates tarifi yazımızda. Mısır unlu patates tarifi hem bol baharatı ile nefis kokular yayıyor hem de doyurucu leziz tadı ile bir yiyen bir daha vazgeçemiyor... İşte tarifi

Mısır Unlu Fırında Patates Tarifi İçin Kullanılacak Olan Malzemeler

Dört tane orta boylarda patates, bir çay bardağı mısır unu, dört çorba kaşığı zeytinyağı, tane ile beraber toz karabiber, biberiye ve kekik ile beraber biraz tuz kullanacağız. Tarif için mutlaka yağlı kağıt da bulundurmaya özen gösterelim.

Mısır Unlu Fırında Patates Tarifi Nasıl Pişiriliyor?

İlk adımda tabi ki patateslerimizi hazır edelim. Patateslerimizin kabuklarını isteğe bağlı olarak yıkamadan önce soyabiliriz ancak ince kabuklular için şahsen ben kabuklarını soymuyorum. Vitamin hem zaten kabuğunda hem de fırınlandığında çıtır çıtır olan patates kabuğu çok lezzetli oluyor. İyice temizlemek patatesleri derin bir kaba doldurup üzerine biraz karbona ekleyip; bekletip bol suyun altında fırça ile tertemiz yıkıyorum. Aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

Patatesleri doğrama aşamasında ise ister elma dilim ister başka bir türde olsun dikkat edilecek olan tek şey hepsinin eşit olması. Özensiz ve farklı kesimler nedeniyle patatesler farklı sürelerde pişer. Bu da bazılarının çiğ kalmasına ve çoğunun yanmış olmasına yol açar.

Derin bir kabın içerisine zeytinyağı dökelim ve patatesleri burada güzelce harmanlayalım. Hepsine mutlaka yağ değmeli, hatta her yerine değmeli. Başka bir kapta da mısır unu ve baharatları harmanlayalım ve patateslerimizi alarak bu karışıma boşaltıp yine harmanlayalım. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizelim. 180 derecede pişirelim. Patateslerin yaklaşık olarak yirmi dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Servis ederken isteğe bağlı olarak yanına ketçap ve mayonezi karıştırıp üzerine biraz fesleğen serpiştirip sunabilirsiniz. Afiyet olsun.