Yaz yemeklerinin en iyisi Kabaklı Enginar Yemeği Tarifi

Yaz yemeklerinin en iyisi Kabaklı Enginar Yemeği Tarifi

Enginar Türk mutfağının en sevilen sebzesidir kabaklı enginar yemeği ise en hafif yaz yemeklerinin en iyisi olarak karşımıza çıkmaktadır! İşte Kabaklı enginar yemeği tarifimiz

Ne pişireceğini bilemeyenler için hem farklı hem de çok hafif bir tarifimiz var. İçinde yeşil kabak ve enginar olan bu tarif ekşili tatlı tadı ile sofranın yıldızı olacak. Doyurucu ve bol lif kaynağı olan yemeği yiyenler bir tabakla doymuyor.

Enginarlı ve kabaklı harika yemek tarifi zengin içeriği ile hem sağlığı koruyor hem de harika bir tat sunuyor. Portakal suyu bulunduran nefis tarifi hergün pişirip yemek isteyeceksiniz…

Kabaklı Enginar Yemeği Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Altı tane enginarla beraber üç tane yeşil kabak kullanacağız. Varsa bir yemek kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi, bir su bardağı bezelye ya da iç bakla, bir tane kuru soğan, iki diş sarımsak, bir çay bardağı portakal suyu, yarım limonun suyu ve istenilen oranda zeytinyağı kullanacağız.

Unlu suyumuzu hazırlamak için de bir tane bütün limonun suyu, bir tepeleme yemek kaşığı un ve iki ya da üç su bardağı kadar da su lazım olacak.

Kabaklı Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılıyor?

İlk adım unlu suyu hazır etmek. Çırpıcı ile iyice karıştıralım ki un ve limonlu su karışımının içerisinde topak kalmasın.

Sonrasında enginarlarımızı doğrayalım ve unlu suya batıralım. Tenceremizin içerisinde sarımsak, soğan ve portakal kabuğu rendesini, havucu ve enginarları ekleyelim.

Üzerine iç bakla, portakal suyu ve lazım eden miktarda içme suyunu ekleyelim. Son olarak tuzunu da ilave edince altını yakalım. Pişmesi için bıraktığımız yemeğimizin tüm sebzeleri yumuşamaya yakın sıyırdığımız kabakları da ekleyelim. Kabaklar parçalanmasın diye mutlaka yavaş yavaş tahta kaşık yardımı ile karıştıralım.

Yemek tam olarak piştiğinde ocağın altını kapatalım ancak bu sırada tencere kapağını açmayalım. Bu durum yemeğin kararmasına yol açıyor. Sonrasında ise tabağa alarak üstüne zeytinyağı gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.

Not: Zeytinyağı bilindiği gibi pek çok faydası olan en hafif ve en sağlıklı yağlardandır. Bu yağın faydasını görmek için fazla ısıtmamak gerekiyor. Fazla ısınan yağ içerisindeki yararlı besinlerin yapısı bozulabilir. Bu nedenle yemeğe sonradan katıp tüketmek çok daha faydalı ve lezzetli oluyor.