Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatacak Üzüm Şerbeti Nasıl Yapılır? Üzüm Şerbeti Tarifi

Yaz Aylarında İçinizi Ferahlatacak Üzüm Şerbeti Nasıl Yapılır? Üzüm Şerbeti Tarifi

Şerbet, Türk mutfağının en sevilen içeceklerindendir. Ancak üzüm şerbeti bir başka oluyor. Peki üzüm şerbeti nasıl yapılır? işte damak çatlatan Üzüm Şerbeti tarifi..

Üzüm şerbetini rahmetli babaannem çok güzel yapardı. Genelde de ne ekliyorsun dediğimizde de ekliyorum bir şeyler işte derdi. Ne zaman yemek hakkında bir şey sorsak ya göz kararı ya da yaptım işte afiyet olsun derdi :) Tarifleri pek kıymetliydi.

Neyse ki tarif bir gün ısrarımıza dayanamadı. Deneye deneye yaptığı ve not ettiği yemeklerin tarif defterini bize verdi. Orada da bu şerbetin tam tarifini buldum.

Sanki o yapmış da bizi çağırmış gibi mutlu oluyorum her yaptığımda..

Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1 kilo siyah üzüm
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Toz şeker
  • Su

Yapılışı

İlk olarak yıkadığınız ve saplarını kopardığınız üzümleri tencereye alın. Ardından üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Ortadan ikiye böldüğünüz limon, tarçın ve zencefili ekleyerek ocağa alın. 25 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Ilıyınca tadına bakarak arzu ettiğiniz ölçüde şeker ilave edin.

Hazır olan şerbeti başka bir kaba aktarmak için süzgeçten geçirin. Bu esnada üzüm posasını iyice ezin. Ardından cam şişelere doldurun. Buzdolabında muhafaza ederek tüketebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..