Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi

Sütlaç Türk mutfağının en sevilen tatlı çeşitleri arasında yer alan bir tatlıdır. Püf noktasıyla size fırın sütlaç tarifi veriyorum üstelik kremalı

Baklava gibi ağır şeyler yerine Sütlü tatlılar yapmaya dikkat ediyorum Ramazan ayında. Bu akşam iftarda Fırın sütlaç yapmıştım. ÜSTELİK kremalı..

Tarifi sizlerle paylaşmak istedim

Kremalı Fırın Sütlaç

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 2 litre süt
  • 70 gr pirinç
  • 25 gr buğday nişastası
  • 200 gr toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı ile tuz
  • 100 ml krema

Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütü ve pirinci tencereye alalım. Hafif ateşte aralıklı karıştırarak kaynatalım. Yaklaşık 1 saat kadar pirinç tamamen pişene kadar pişirmeye devam edelim. Nişastanın üzerine 2 yemek kaşığı ile kadar süt ekleyelim ve tencereden 1 yemek kaşığı ile sıcak sütü ekleyelim ve iyice karıştıralım. Süzgeç ile tencereye dökerken bir taraftan karıştıralım.

3-4 dakika kadar karıştırarak pişirelim. Kalan malzemeleri de koyalım ve karıştıralım yaklaşık 5 dakika daha pişirelim. Her seferinde karıştıralım ve kaselere dökelim, fırının yalnızca sadece üst ızgara ayarını açalım. Sütlaçları derin fırın kabına koyalım ve kabın yarısına gelecek şekilde kaynar suyu koyalım. Fırınımızın orta rafına alalım ve kabın yarısına gelecek kadar kaynar suyu koyalım. Fırının orta rafına alalım ve üzeri kızarana dek kadar pişirmeye devam edelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alalım ve servis edelim. Herkese afiyet olsun!