Sultan Kebabı tarifi

Sultan Kebabı tarifi

Bugün sizlere görünümü ile sunumuyla, doyuruculuğuyla ve içerdikleriyle favorileriniz arasında ilk sıralara yerleşecek olan “Sultan Kebabı” nın tarifini vereceğim. İşte kebap severlere özel o tarif

Birkaç aşamada yapılan “Sultan Kebabı” ilk etapta yapımı olarak zor gelse de getireceği artı puanlar nedeniyle kesinlikle yapmak isteyeceğiniz bir yemek.

Yemek yedirmekte zorlandığınız çocuklarınıza, yemek yemeyi sevdirecek, görünümü ile misafirlerinize görsel bir şov sunacaksınız. İçerisinde yer alan tavuk eti, sebzeler, süt ve kaşar peyniri ile tam bir beslenme bombası.

SONUCA SİZ BİLE İNANAMAYACAKSINIZ!

TEBRİKLERİ KABUL ETMEYE HAZIRLANIN.

HAYDİ HEP BİRLİKTE SULTAN KEBABI YAPALIM.

MALZEMELER

HARCI İÇİN:

- 1,25 Kg Tavuk Göğsü

- 3 Adet Patates

- 2-3 Adet Havuç

- 3-4 Adet Soğan

- 2-3 Diş Sarımsak

- 2 Adet Çarliston Biber

- 1 Adet Kapya Biber

- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

- 1,5 Çorba Kaşığı Biber Salçası

- Yağ, Sıcak Su

- Tuz, Karabiber, Kimyon, Pul biber

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

- 1 Litre Süt

- 1,5 Çay Bardağı Un

- 200 Gram Margarin

BOHÇASI İÇİN:

- 3 Adet Böreklik Yufka

ÜZERİ İÇİN:

- 250 Gram Kaşar Peyniri

Tarifimiz 12 kişiliktir. Siz malzemeleri azaltarak ya da arttırarak istediğiniz miktarda yemek elde edebilirsiniz. Ancak bu noktada yemeği tepsiye koyup fırına vereceğinizi de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu açıdan bakarsanız fırın ve tepsinizin boyutu bu konuda belirleyici olacaktır.

YAPILIŞI

Harcın Yapılışı:

Tavuk göğüslerini, patates ve havuçları küçük küpler halinde, soğan, sarımsak, çarliston ve kapya biberleri yemeklik doğruyoruz.

Tencereye yarım çay bardağı Ayçiçek yağını koyuyoruz. Soğan, sarımsak, havuç, çarliston ve kapya biberleri ekleyerek kavuruyoruz. Renkleri değişince etleri ilave ediyoruz. Etler beyazlayınca salçaları, patates ve rendelenmiş domatesleri katıyoruz. Tüm malzemeleri beş dakika kadar kavurup malzemelerin üstüne çıkana kadar sıcak su koyuyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Birkaç dakika kaynayınca ocağın altını kısıyoruz. Tuz, kimyon, pul biber, karabiber ilave ederek harcımızı tatlandırıyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Dibi tutmasın diye arada karıştırarak suyu bitene kadar kaynatıyoruz. Suyu bitince de soğuması için ocaktan alıyoruz.

Porsiyon Haline Getirme

Her bir yufkayı dörde bölüyoruz. Ölçek olarak kullanacağımız bir tas içine yufkayı seriyoruz ve içini harcımızla dolduruyoruz. Yufkamızı bohça şeklinde kapatıp içini yağladığımız fırın tepsisine kapama kısmı altta kalacak şekilde yufkaya sarılmış olan harcımızı koyuyoruz. Böylelikle yufkaya sarılı 12 porsiyon yemeğimiz hazır.

Beşamel Sosunu Hazırlama

Margarini tavada eritip unu ilave ederek kavuruyoruz. Bir iki dakika kavurduktan sonra sütü ilave ediyoruz. Topaklanma olmaması için sürekli çırpıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince tuz ilave ediyoruz. Böylece beşamel sosumuz hazır hale gelmiş oluyor.

Ocaktan aldığımız Beşamel sosu Fırın tepsisi içindeki bohçalarımızın üzerine her yeri kapanacak şekilde döküyoruz ve fırına veriyoruz. 40 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz. Kaşar peyniri eriyip pembeleşince fırından çıkarıyoruz. Yenilebilecek kadar soğuması ve kendini çekmesi için beklettiğimiz sultan kebabını isteğe göre pilav veya makarna eşliğinde ya da tek başına servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

- Etleri kasaptan fileto olarak alırsanız işiniz kolaylaşır. Fileto olarak aldığınız etleri önce jülyen kesip daha sonra küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz.

- İç harcınızın tadı tüm yemeğinizin lezzetli ya da lezzetsiz olmasını belirleyeceği için, bu aşamada iç harcının tadını, tuzunu isteğinize göre ayarlamalısınız. Ayrıca beşamel sosunuzu da az bir miktar tuz ile tatlandırmalısınız.

- İç harcınız soğumadan yufkalarınızla buluşturmayınız. Bu işlemi sıcakken yaparsanız yufkanız hamur olur.

- Normal şartlarda beşamel sosu tereyağı ile hazırlamak gerekir. Ancak tereyağının kendine has kokusunu sevmiyorsanız ya da daha ekonomik olmasını istiyorsanız margarin kullanabilirsiniz.

- Tüm et yemeklerinde, etlerin sertleşmemesi için tuz en son aşamada atılmalıdır.

-Beşamel sosa katacağınız tuzu da en son eklemelisiniz. Erken eklerseniz beşamel sosunuz kesik kesik olur.