Çörekotlu Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Kurabiye Tarifi

Mekânlarda çayın yanında bir tane yollanan gevrek ve çörekotu dolu nefis kurabiyelerden daha fazla yemek için dışarıya çıkmaya gerek yok. Sıcacık evinizde pişirip çayın yanında tıka basa yemek için tarifteki püf noktaya dikkat!

Kafe kurabiyesi ya da bit kurabiyesi olarak da bilinen nefis tarif yazımızda. Kurabiye tarifinin orijinaline sadık kalmaya çalıştık ancak isterseniz ilaveten bir yemek kaşığı sirke ve biraz da mahlep kullanarak ufacık kurabiyelerinizi daha lezzetli ve gevrek hale getirebilirsiniz. İşte orijinal tarif…

Ufacık Çörekotlu Kurabiye Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler

Yüz gram kadar oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı (isteğe göre margarin de olabilir ancak tereyağı daha lezzetli oluyor), yarım çay bardağı oranında sıvı yağ, bir tane yumurta ancak sarısını üstüne beyazını da kurabiye hamuruna kullanılacak, iki buçuk su bardağı un, bir tatlı kaşığı kabartma tozu, bir yemek kaşığı şeker, bir çay kaşığı tuz, ve yarım çay bardağı çörek otu kullanacağımız tüm malzemeleri oluşturuyor.

Ufacık Çörekotlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılıyor?

O gevrek harika kurabiyeleri yapmak yani yuvarlamak biraz uğraştıracak ancak olsun, yemesi çok keyifli. Kurabiyemizin hamuru için ise oda sıcaklığındaki margarin, şeker, çörek otu, sıvı yağ, kabartma tozu, yumurta akı ve tuzu sıralaması fark etmeksizin hamuru yoğuracağımız kaba boca edelim. Kaba aktardığımız bu malzemeleri güzelce karıştırmaya başlayalım. İster çırpıcı ile ister eliniz ile hatta isterseniz kek yaptığınız mikserle yapın ancak sonunda mutlaka krema kıvamını tutturun. Tuz ile şeker tamamen erimiş olsun ki kurabiye piştiğinde bütün halinde kalmasınlar.

Bu noktada önemli olan da yumurta ile yağın da oda sıcaklığında olması yoksa onlar da hem zor çırpılacaklar hem de bir yandan da şeker ve tuzu diri bırakacaklardır.

Krema kıvamındaki karışıma unu az az ekleyelim ve yoğurmayı sürdürelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edince fındık kadar kopararak bezeler yuvarlayalım. Sonrasında ise yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye dizerek 180 derecelik fırına sürelim. İsterseniz yumurta sarısını da üzerine sürebilirsiniz. Üzerleri kızarana kadar 15 dakika pişmeleri yeterli olacaktır. Afiyet olsun.