Tıpkı Izgara Restoranlarındaki Gibi Lokum Gibi Pişmiş Tavuk Pirzola Tarif

Tıpkı Izgara Restoranlarındaki Gibi Lokum Gibi Pişmiş Tavuk Pirzola Tarif

Tavuk Pirzola, ızgara restoranları ve kebapçıların vazgeçilmezidir. Peki Türk mutfağının bu eşsiz lezzeti evde nasıl yapılır. İşte tarifi..

Tavuk pirzola sık sık yaptığım bir et ürünüdür. Kuzu veya dana pirzolaya göre daha kolay piştiği gibi daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Elbette bunun bir sırrı var. İşte o sırrı ve tarifi sizlerle paylaşmak için kaleme aldım.

Öte yandan görsel olarak sofrayı çok iyi de dolduruyor. Ben tercihen patates püresi ve şehriye pilavıyla sunuyorum. Elbette bol zeytinyağı bol domatesli kaşık salata ile..

Pirzolanın etine de tavuğuna da hasta olanlar. Pratik bir şey arıyorum ama midemi dolu dolu hissettirsin isteyenler. Akşama misafirim var hem gözü hem midesi doysun isteyenler. Şahane bir lezzetle karşınızdayım. Karşınızda fırında tavuk pirzola tarifi.

Tarife başlamadan önce demeliyiz ki birçok et ve tavuk yemeğinde olduğu gibi soslayacağımız tavukların üzerine bir streç filmle kapatıp bir gece öncesinde dolapta bekletmek yemeğimizi daha lezzetli kılacaktır.

Gerekli Malzemeler:

-10-12 parça tavuk pirzola

-2 tam tatlı kaşığı domates salçası

-3 diş sarımsak ( rendelenecek)

- 1,5 çay bardağı zeytinyağı

-1 çay bardağı su

-2 çay kaşığı tuz

-2 çay kaşığı kekik

-İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber

-1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Öncelikle parça tavuk pirzolalarımızı lezzetlendirecek sos için gereken zeytinyağı, yoğurt, tuz ve baharatlarımızı bir kabın içinde homojen şekilde harmanlıyoruz. Üzerine sarımsaklarımızı rendeliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Yine sarımsak koyup koymamak size kalmış.

Tavuk pirzolalarımızı hazırladığımız bu karışımın içine koyuyoruz ve iyice bulanmalarını sağlıyoruz.

Vaktiniz var ise bir gece buzdolabında marine etmek tavuklarınızı daha lezzetli yapacaktır. Vaktiniz yok ise 2-3 saat kadar dolapta bekletmenizi öneririz. Üzerine streç bir filmle örtmeniz iyi olacaktır.

Fırınımızı önceden 180 derecelik ısıya ayarlıyoruz. Fırın tepsimizin üzerine tavuklarımızın yapışmaması adına yağlı kâğıt seriyoruz.

Marine ettiğimiz tavukları dolaptan çıkarıyoruz ve yağlı kâğıdı serdiğimiz fırın tepsimizin üzerine sırasıyla diziyoruz.

Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızın içine tepsimizi koyuyoruz.

Yaklaşık 40 dk. kadar tavuklarımızı pişirmeye bırakıyoruz. Üstleri nar gibi kızarana kadar içeride bırakıyoruz.

Tavuğumuz piştikten sonra üzerine dilimlenmiş bir maydanozla servis edebiliriz.

Yanına ekleyeceğimiz pirinç pilavı sunum ve lezzet adına masanızı ayrıca midenizi şenlendirecektir.

Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.