Tencerede En Kolayından Kabaran Nefis Yalancı Su Böreği Tarifi

Tencerede En Kolayından Kabaran Nefis Yalancı Su Böreği Tarifi

Su böreği Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Peki evde su böreği tencerede nasıl yapılır? İşte Yalancı Su Böreği tarifi..

Su böreği, Türk mutfağının en sevilen hamur işidir. Özellikle soda ile yapılması onu hem yumuşacık hem de ağızda dağılan kıvama gelmesini sağlayan şeydir.

Su böreği denilince aklıma gelen şey çocukluğumdur. Rahmetli babaannem çok güzel yapardı. Her hamur işinde becerikliydi ama su böreği efsaneydi. Hatta bayram zamanı kapısında kuyruk olurdu. Evinden tepsi tepsi yapıp satardı. Ben de az çok ondan öğrendim ve işi pratiği döktüm. Fırın kullanmadan yapar oldum. İnanın aynı fırında pişmiş gibi kabarıyor ve lezzetli oluyor.

Umarım sizlerde bu tarifi deneyince beğenirsiniz.

Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka

İç Harcı İçin Malzemeler

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz

Sosu İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Yapılışı

İlk olarak iç harcı için tercihen karışık peynir rendesine arzu ettiğiniz ölçüde ince ince kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın.

Sosu için olan bütün malzemeleri bir kaba alın ve güzelce çırpın.

Tencerenin dibini yağlayın. Ardından ilk yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde serin. 2. yufkayı ortadan ikiye bölün ve bir yarısını küçük parçalara ayırarak tabanına serin. Her yerini eşit bir şekilde soslayın. 2. yarım parçayı da parçalara ayırarak serin ve tekrardan her yerini soslayın. Daha sonra iç harcınızın yarısını yayın. 3. yufkayı da ortadan ikiye bölün. Aynı işlemi tekrarlayın. 3. yufka bitince üzerine kalan iç harcınızı yayın ve kenarlar sarkan parçaları harcın üzerine doğru güzelce kapatın. Kalan sosunuzu üzerinde gezdirin.

Kısık ateşte 6 dakika pişirin. Ardından orta ateşe alın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara kontrol ederek pişirmeye devam edin. Altı kısmı piştikten sonra ters çevirin. Çevirdikten sonra 3 dakika kısık ateşte ve sonra tekrardan orta ateşte pişirmeye devam edin.

Şimdiden afiyet olsun...