Tavuk sotenin tam kıvamını tutturmak için sırrını veriyoruz! İşte lokum gibi tavuk sote tarifi

Tavuk sotenin tam kıvamını tutturmak için sırrını veriyoruz! İşte lokum gibi tavuk sote tarifi

Tavuk Sote Türk mutfağının genelde yapımı en kolay tavuk yemeklerindendir. Yapımı oldukça basit ama püf noktasını becerebilmek çok önemli. İşte lokum gibu tadına doyum olmayacak bir tavuk sotenin püf noktası

Tavuk yemekleri arasında yapımı en kolay ve pratik yemeklerden birisidir tavuk sote. Tavuk soteyi vereceğimiz bu tarifle yaparsanız hem çok daha lezzetli olacak hem de çok daha doyurucu olacaktır.

İster bu tarifi hafızanıza kazıyın isterseniz ekran görüntüsü alın ama mutlaka bu tarifi uygulayın :) İşte efsane tavuk sotenin tarifi

TAVUK SOTE NASIL YAPILIR ?

Muhteşem Bir Tat İle Tavuk Sote Yapımı; Öncelikle ince ince kuş doğranmış tavuklarımızı tavamıza alıyoruz. Tavuklar önce suyunu verip daha sonra suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.  Kavrulan tavuklarımızın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ ekliyoruz. Yağda kavrulan tavuklarımıza küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanlarımız rengini verinceye kadar kavuruyoruz. Tavuk sotemize daha sonra sebzelerimizi ekliyoruz.

Bunun tercihe göre değişebilir. Tavuk sotemize isterseniz yeşil biber, isterseniz kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Doğranmış olan biberlerimizi tavamıza atıyoruz ve bir tatlı kaşığı biber salçası veya domates salçası ekliyoruz. Tavuk sotemize eklediğimiz sebzelerimizi kavurduktan sonra tekrar tercihinize göre kabuğu soyulmuş domates ekleyebilirsiniz.  Eklediğimiz sebzelerin tamamı kavrulduktan sonra baharat kısmına geçiyoruz.

Tavuk Sote’nin Püf Noktası Olan Baharat Ekleme; Bir tatlı kaşığından az tuz. Tuz tavuk sotemizin enfes tadını ortaya çıkaracaktır. Bir çay kaşığı pul biber tercihe göredir. Pul biber acı severlerin oldukça yemeklerde kullandığı baharattır. Tavuk sotemize bir çay kaşığı kekik ekliyoruz. Tavuk sotemizde baharatlar tamamen isteğinize göre değişebilir. Tavuk sotemize baharatları ekledikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.