Taş Gibi Yoğurt Mayalamanın Püf Noktası Anne Elinden Çıkmış Gibi Yoğurt Tarifi

Taş Gibi Yoğurt Mayalamanın Püf Noktası Anne Elinden Çıkmış Gibi Yoğurt Tarifi

Yoğurt, Türk mutfağının en sevilen besinlerindendir. Peki evde yoğurt nasıl mayalanır? İşte taş gibi yoğurt tarifi..

Bugün sizler için sadece çocuklu ailelerin değil sağlığına ve formuna dikkat edenlerinde hoşuna gidecek bir ev yoğurdu tarifi hazırladım.

İlk çocuğuma hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hazır yoğurt almıyorum. Yıllar geçti hala kendi yoğurdumu kendim yapıyorum. Ondan öncesinde neden denememişim bilmiyorum da.. Sanırım hazır kolayıma geldi :)

Umarım deneyince beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 4 litre günlük pastörize süt

Mayası İçin Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt

Yapılışı

İlk olarak cam şişede satın aldığınız günlük pastörize sütü orta ateşte kaynatın. Süt, 45 dereceye ulaştığında bir kase içerisine ev yapımı yoğurdunuzu alıp üzerine kaynatan sütten azar azar ilave ederek karıştırıyoruz. Homojen kıvama gelen karışımı tencereye ilave ediyoruz. Ardından karıştırın. Daha sonra önceden sterilize edilmiş cam kavanozlara kepçe yardımıyla doldurun. Kapaklarını kapatmadan kavanozları fırın tepsinize dizin ve üzerlerine temiz bir havlu serin.

Fırını en düşük ayarda açın ve içerisine yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika kadar fırında bekletin ve ardından kapatın. Fırın içerisinde yaklaşık 3 saat kadar dinlendirin. Süre sonunda mayalanan ev yoğurdunuzu temiz bir havlu ile sararak buzdolabına kaldırın. Yine buzdolabında 4 saat kadar yani tamamıyla soğuyana kadar beklettikten sonra kapaklarını kapatabilirsiniz.

Ev yoğurdunuz ertesi gün yemek için nerdeyse hazır. Şimdiden afiyet olsun..