Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası en sevilen çorbalardan birisidir. Şifa olarak bilinen Tarhana çorbasını doğru pişirmezsek bütün besin değeri yok olabiliyor. İşte bu yüzden bu tarifi uygulamanızda fayda vardır. İşte Eşsiz tarhana çorbası tarifi..

Genelde tarhana çorbası yaparken mutlaka annemin tarifini uygularım. Bugüne kadar başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere bu tarz hastalıklar başıma geldiğinde acılı tarhana çorbası içmeye özen göstermişimdir.

Hastalığımdan kısa sürede kurtulmuş olduğumu sizlere belirtmek isterim. Bazı haber sitelerinde tarhana çorbasını hastalara vermeyin besin değeri yok diyorlar.

O kişilere gülüyorum geçiyorum :) Tarhana çorbasının besin değeri son derece yüksektir ve eğer doğru pişirilirse asla besin değeri de gitmiyor.

Ölçüsünü bilmek gerekiyor sadece. Bu arada ben çorbamın içerisine mutlaka sarımsak ekliyorum çok daha etkili olduğuna inanıyorum çünkü başlı başına zaten sarımsak eşsiz bir ilaçtır.

İşte herkesin bilmesi gereken tarhana çorbası pişirmenin sırları... Dumanı üstünde misler gibi evinizi kokutacak tarhana çorbasının tarifi..

Anadolu sofrasının vazgeçilmez lezzetlerinden olan tarhana çorbası her derdin devası. Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlü tutmak adına sıkça tüketilir. Kısa sürede kolaylıkla yapılabilen bu tarifi mutlaka deneyin.

Tarhana Çorbası Nasıl yapılır?

Gerekli Malzemeler:

3 yemek kaşığı kadar doğal ev tarhanası
1 yemek kaşığı kadar kuru nane
6 su bardağı hazır su
1 yemek kaşığı kadar salça - Ben yarım kaşıkta biber salçası ekliyorum
2.5 yemek kaşığı kadar tereyağ
Kırmızı pul kadar biber
Tuz isteğe göre fazla tuz eklemezseniz iyi olur


Tarhana çorbası Yapılışı:

Geniş bir Tencereye nane, salça, diğer baharatlar ve tereyağı ilave edelim. Genelde bazılarımız sıvı yağ kullanıyorlar size tavsiyem besin değeri gitmemesi için mutlaka tereyağ kullanın. Yağımız eridikten sonra üzerine Tarhanaları ekleyip topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.

Suyu yavaş yavaş ekleyelim ve çırpma işlemine sürekli devam edelim. Tel çırpıcıyla bu işlemi daha hızlı yapabilirsiniz.
Kaynayana kadar bir güzel karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar daha pişirelim.
Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra servis işlemine geçebilirsiniz. Bu arada hatırlatmak isterim ki tarhana çorbasını pişirdikten sonra biraz daha değerli hale gelmesini istiyorsanız rendelemiş olduğunuz kaşar peynirlerini kase üzerine ekleyebilir ve bu şekilde içebilirsiniz :)

Ben önceden fırında kurutmuş olduğum kıtır ekmekleri de çorba içerken kaseme ekliyorum hem daha doyurucu oluyor hem de bu yöntem sayesinde çok daha lezzetli oluyor.

Afiyetler olsun