Tane tane pilav yapmak imkansız değil! 40 yıllık usta işin püf noktasını açıkladı

Tane tane pilav yapmak imkansız değil! 40 yıllık usta işin püf noktasını açıkladı

Tane tane pirinç pilavı yapmak herkesin istediği bir şey. Ancak bir çok kişi kıvamı tutturamıyor. İşte pilav yaparken işinize yarayacak püf noktalar.

Pirinç pilavı tarifi, herkes tarafından bilinir ama ölçüsü bir türlü çok sayıda kişi tarafından tutturulamaz. Tane tane pilav nasıl yapılır diyenler için tam ölçüsü en leziz tarifi şimdi sizlerle paylaşıyoruz, buyursunlar.

Bu içeriğimizde nefis yemek tarifleri arasında yer alan pilav tarifi için sizlere kıvamı tam tutan lapa olmayan bir lezzet hazırladık. Pilav nasıl yapılır diyenler için tüm püf noktalarıyla harika pirinç pilavı tarifi geliyor.

Pilav deyince öncelikle üstünde tüten dumanı, tel tel dökülen pirinç taneleri, etrafı saran tereyağı kokusu gelir aklımıza çoğu zaman. Pilavın lezzetinden önce gelen en can alıcı nokta; tel tel dökülmesidir kuşkusuz.

maxresdefault-002.jpg

Tarifler birbirine çok benzese de sonuçların farklılığını yaratan, pilavın güzel olmasını belirleyen ölçüt, tariften değil pişiren kişinin ustalığından geçmektedir. 40 yıllık usta aşçı Ekrem Ramadan yaptığı paylaşımda lezzetli pilavın tarifini verdi.

Mynet'te paylaşılan içerikte; Güzel pilav pişirmenin tüm püf noktaları paylaşıldı. İşte bilmeniz gerekenler

Baldo, osmancık veya jasmin; hepsini tel tel bir pilav için kullanabilirsiniz. Burada önemli olan kişisel damak zevkiniz. Pilavlık bir pirinç cinsi kullanmanız güzel bir pilav için yeterli.

Tercihiniz hangi pirinçten yana olursa olsun, tel tel bir pilav için pirincin muhakkak suda beklemesi gerekiyor. Öncelikle pirinci derin bir kaba koyarak üzerine soğuk su ekleyin. Her bardak için bir çay kaşığı tuz ilave ekleyerek soğuk suda 30 dakika bekletin.

Suda beklettiğiniz pirinçleri bol su ile, pirinçleri kırmayacak şekilde hafif hafif karıştırarak yıkayın. Buradaki en önemli nokta, bol su ile sürekli yıkamak. Su tamamen berrak hale gelince yıkama işleminizi sonlandırıp kalan suların tamamen süzülmesi için pirinci süzgeçte bekletin.

maxresdefault-003.jpg

PİŞİRME SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tereyağı, pilavın olmazsa olmazı. Tereyağının yanmasını önlemek ve pirinçlerinizi daha güzel kavurabilmeniz için tereyağının içine birkaç damla sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Tereyağı tamamen eridikten sonra süzülmüş pirinçlerinizi içine katın. Pirinçlerin kırılmaması için tahta kaşık ile tencerenin altından üstüne doğru savurarak kavurmak ve pirinçler tane tane ayrılana kadar bu işleme devam etmek başarılı pilavın en önemli basamakları.

Pilavın suyunu eklemeden önce kavrulan pirinçlere tuz eklemek pilavınızı daha lezzetli hale getirecek bir diğer püf noktası.

Pirinçler iyice kavrulduktan sonra sıra sıcak su eklemeye geliyor. Ölçünüze uygun miktarda kaynamış suyu ilave edip kapağı kapatmadan sonuncu püf noktasına geçebiliriz.

Pilav suyunuza birkaç damla limon suyu damlatmak pilavınızın daha beyaz olmasını sağlayacaktır.

Pilav pişirme klasiği olan kısık ateşte pişirme sırasında tencere kapağını açmayın. Pilavı ocaktan indirdikten sonra kapağına havlu kağıt sererek tane tane bir pilav pişirip övgüleri toplayabilirsiniz.

Kaynak: Mynet.com- Youtube.com - Derleme: Üsküp Haber