Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır? Kıvamı Hiç Şaşmayacak Bir Lezzet Sarımsak Turşusu Tarifi

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır? Kıvamı Hiç Şaşmayacak Bir Lezzet Sarımsak Turşusu Tarifi

Sarımsak, genelde Türk mutfağının bir çok yemeğinde bulunan bir lezzettir. Peki Sarımsak Turşusu nasıl yapılır? Turşu severlere özel kıvamı hiç şaşmayan bir lezzet...

Sarımsak adeta şifa deposudur. Neredeyse bir çok hastalığa iyi gelir. Bu yüzden ben de ne yaparsam yapayım en az 2-3 diş sarımsak eklerim. Arada bir turşusunu da kurarım. Salatalara veya et yemeklerinin yanına eklerim. Aynı şekilde minik soğanlardan da turşu kurduğumda yemeklerin yanına veya salatalara mutlaka atarım.

Her ikisi de oldukça lezzetli oluyor ama sarımsak bir adım daha önde benim için. Hem faydaları hem de lezzetli..

Umarım sizler de deneyince beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 8-9 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1/2 çay bardağı limon tuzu
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Su

Yapılışı

İlk olarak sarımsakların tepe kısımlarını kesin. Ardından sarımsakları soymadan bir gece boyunca suda dinlendirin. Belli aralıklarla sarımsakları dinlendirdiğiniz suyu iki defa değiştirin.

Ertesi gün yarım yarım kiloluk kavanozlara sarımsakları boşluk kalmayacak şekilde basın. Ardından 2 su bardağı su içerisine limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin. Tuzlar eriyinceye dek iyice karıştırın. Ardından üzerini geçecek kadar kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozları serin ve karanlık bir yerde 20 gün kadar bekletin.

Şimdiden afiyet olsun..