Safran Soslu Makarna Petrina Nasıl Yapılır? Tadı Damakta Kalacak Bir Lezzet

Safran Soslu Makarna Petrina Nasıl Yapılır? Tadı Damakta Kalacak Bir Lezzet

Makarna severlere özel harika bir tarifimiz var. Dünyanın en faydalı baharatlarından biri olan Türk mutfağının eşsiz safran sosuyla Makarna Petrina tarifi.

Bugün sizler için faydası saymakla bitmez bir baharattan hazırlanan makarna tarifi vereceğim. Doyurucu olduğu kadar besleyici de olan Safran Soslu Makarna tarifi...

Safranın faydaları saymakla bitmez. İştah kontrolü sağladığı gibi vücuttaki toksinleri de temizliyor. İster çay olarak ister yemekte baharat olarak kullanın her şekilde de fayda sağlayacağınızdan eminim. Ben de çocuklarıma çayını sevdiremediğim içim makarna içerisine katıyorum. Elbette eşim ve bende bayılarak yiyoruz :)

Umarım bu tarifi deneyince sizlerde beğenirsiniz.

Safran Soslu Makarna Petrina Nasıl Yapılır?

Makarna pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilen yemekler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Makarna pişirmenin yöntemleri de malzemeleri de ne kadar değişirse değişsin makarana severler makarnanın lezzetini doyamazlar.

Çeşitli soslar ile hazırlanan makarnalar İtalyan mutfağının yemeklerinden olsa da Türk mutfağında da var oluşu uzun yıllar öncesine dayanır. Soslu makarnaların arasında hem lezzet olarak hem de fraklı yöntemi ile çok beğenilen tarif safran soslu olan makarna petrinadır.

Safran Sosunun malzeme listesi:

  • Bir yemek kaşığı safran
  • Dört yemek kaşığı sıcak su

Safran soslu makarna için malzeme listesi:

  • Bir paket istediğiniz şekilde bir makarna türü olabilir.
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir adet kuru soğan
  • Birer tutam tuz ve karabiber
  • İki bardak ılık tavuk suyu
  • Bir paket krema
  • Bir kâse rendelenmiş parmesan peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Safran Soslu Makarna Petrina tarifi

Önce makarnamızın safran sosunu hazırlayalım. Tarifteki miktarda olan safranımızı bir kâseye alarak üzerine sıcak suyumuzu ilave ederek safranın renginin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Başka bir yerde tenceremize tereyağını ekleyerek tereyağımızı kızdırıyoruz.

Eriyen tereyağına ince kıyılmış kuru soğanımızı ekleyerek soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Önceden hazırladığımız safranı soğanların üzerine ekleyerek karıştırıyoruz. Safran sosumuzun tuzunu ve karabiberinin de ekleyerek birkaç dakika pişirildikten sonra listemizin diğer malzemelerimizi tavuk suyunu ile kremamızı da ekleyerek karıştırıyoruz. Safran sosumuzu arada bir karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Sosumuz kayma aşamasına gelince bir iki dakika kaynamasına izin verip ocağın altını kapatıyoruz. Başka bir tencerede makarnamız on ve ya on beş dakika haşlayarak bir kevgir yardımı ile süzerek safran sosunu hazırladığımız tencere aktarıyoruz.

Bütün makarnanın sosa bulaşması için güzelce karıştırarak servis tabağına alıp üzerine permasan peyniri ile maydanozları serpiştirerek makarnamızı süslüyoruz. Nefis kokular saçan safran soslu makarnamızı masamıza getirip servis edebiliriz.

Dilerseniz ince ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek, üstüne birkaç tel safran bırakarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.