Sadece 1 Bardak İçmek Bağırsaklardaki Tüm Zehri Arıyor Üstelik Evde Yapılıyor

Sadece 1 Bardak İçmek Bağırsaklardaki Tüm Zehri Arıyor Üstelik Evde Yapılıyor

Taze kayısıdan yapılan komposto sayesinde bağırsaklardaki tüm zehri atabilirsiniz! İşte Türk mutfağının taze kayısıdan yapılan komposto tarifi.

Yaz mevsiminde bol bol komposto yaparım. Bazen kuru meyveden bazen de yaş meyveden... Genelde üzüm, çilek ve kayısı kompostosunu çok sık yaparım. Çocuklar da bu üçüne çok bayılıyor.

Ama kayısıyı diğerlerinden ayıran tek özelliği bağırsakları temizlemesi.. Kimi zaman ben de kabızlık problemi yaşıyorum. Yediklerime ve içtiklerimi dikkat etsem de stres de buna sebep oluyor ne yazık ki! O dönemler de daha çok tüketerek hem bu sorunu çözüyorum hem de kendi ellerimde güvenerek yaptığım bir şeyi içiyorum.

Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1 kilo kayısı
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane küçük limon
  • Su

Yapılışı

İlk olarak güzelce yıkadığınız kayısıların çekirdeklerini çıkartın ve geniş bir tencereye alın. Ardından üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 su bardağı şekeri de ekledikten sonra ocağın altını açın. Şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 15-20 dakika kadar kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.

Hazır olan kompostonuzun üzerine limon suyunu sıkın. Süzgeç yardımıyla başka bir kapa aktarın. Ardından yumuşamış kayısıları güzelce ezerek özünü çıkartın. Soğuyunca cam şişelere koyarak buzdolabında kaldırın.

Şimdiden afiyet olsun..