Yaprak Poğaça Tarifi

Yaprak Poğaça Tarifi

Yaprak Poğaça herkesin çok sevdiği lezzetlerden biridir. Son derece basit bir yapılışı olan bu poğaça eminim çok hoşunuza gidecek! Yaprak poğaça tarifi haberimizde..

Yaprak Poğaça genelde çok sevdiğimiz bir lezzettir. Çocuklarla genelde bu poğaçayı yemeye çok bayılırız. Bu yüzden tarifini sizlere vereceğim.

Dilerseniz sizlerde hemen evde yaprak poğaça yapabilirsiniz.

YAPRAK POĞAÇA

Yaprak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 2 tane orta boy yumurta
  • 2 su bardağı ile süt
  • 1 su bardağı ile sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1/2 çay bardağı ile şeker
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 6 su bardağı ile un
  • 100 gr tereyağı (oda ısısına gelmiş)

Yaprak Poğaça Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Malzemeleri oda sıcaklığında dinlendirmemiz puf gibi poğaçalar elde etmemizi sağlayacak. Afiyet olsun!

Yaprak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikleri yumurtaların akları ile sarılarını güzel bir şekilde ayıralım. Bir kaba, şekeri, mayayı ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra sütü, sıvı yağı ve yumurta aklarını ekleyelim ve çırpalım. Unu ise az az ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hazırlanan hamurun üstüne bir bez geçirelim ve mayalanması için yaklaşık 35 dakika kadar kenarda bekletelim. Hamurumuzun arasına sürmek için tereyağını eritelim ve ılıdıktan sonra 1 tane yumurta sarısını karıştıralım. İsterseniz eğer biraz da şeker serpiştirebilirsiniz.

Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Daha sonra her 3 parçadan eşit büyüklüklerde 6 eşit beze elde edelim. Toplam 18 tane beze olacak. İlk 6 tane bezeyi servis tabağının büyüklüğünde açalım. Aralarına tereyağlı karışımdan sürelim, üst üste dizelim. Diğer bezelere de bu işlemleri tek tek uygulayalım. İlk hazırladığımız 6’lı hamuru bıçak yardımıyla 8 üçgen parçaya ayıralım. Eşit büyüklükte olmalarına özen gösterelim.

Üçgen hamurların tam orta kısmına uzunlamasına çizikler atalım. Hamurun uç kısmını çizik olan yerlerden geçirelim ve içe doğru kıvırarak yaprak şeklini verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olacak bir şekilde dizelim. Yumurta sarısını sürelim ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üst kısmı kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun!