Pratik ve Kolay Enginar Dolgulu Ispanaklı Ekmek Tarifi

Pratik ve Kolay Enginar Dolgulu Ispanaklı Ekmek Tarifi

Enginar genelde dolma olarak yapılan bir lezzet olsa da Türk mutfağının Ispanak Dolgulu Ekmek tarifi de var. Tadına doyamayacağınınız Enginar Dolgulu Ispanaklı Ekmek nasıl yapılır tarifi veriyoruz..

Yemekten insanın kendini alamadığı nefis parça parça ekmek topları içerisinde yumuşacık enginar ve ıspanak harika bir uyum sağlıyor. Envai çeşit peynir ve nefis zeytinyağlı sarımsaklı aroma sayesinde pizzanın ne olduğunu bile unutacaksınız…

Ne zamandır böylesini yememiştik, pizza ya da pide arasında bir lezzet olan Enginar Dolgulu Ispanaklı Ekmek aslında hiçbirine benzemiyor. Çünkü bu nefis ekmek hem karın doyuruyor hem de parça parça halde olması ile ne kadar yendiği fark edilmiyor. Kendinizi alamayacağınız harika tarif yazımızda..

Enginar Dolgulu Ispanaklı Ekmek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Hamuruna kullanacağımız malzemeler şu şekilde; üç buçuk su bardağı kadar un, bir tatlı kaşığı tuz, iki tatlı kaşığı kuru maya, bir buçuk su bardağı ılık su, beş yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam şeker.

İç harcına kullanmak için ise bir kutu kadar krem peynir, yarım su bardağı eski kaşar peyniri, yarım su bardağı da taze kaşar peyniri, yine yarım su bardağı İzmir tulumu peynirlerini kullanacağız.

Bir buçuk su bardağı kadar enginar içi, iki diş sarımsak bir tatlı kaşığı kadar fesleğen, yarım tatlı kaşığı oranında pul biber, bir su bardağının dörtte üçü kadar da ıspanak ve biraz zeytinyağı da iç harç için gerekli olacak.

Üstüne dökeceğimiz sarımsaklı sosa ise yedi sekiz diş sarımsak ayıralım, biraz zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı (silme) tuz, birer tatlı kaşığı da kekik, pul biber ve karabiber yeterli olacak.

Enginar Dolgulu Ispanaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılıyor?

İlk adımda mayayı şeker ve ılık su ile aktif hale getirelim. On dakika kadar karışım bekledikten sonra üstüne unu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Üstünü kapatıp odanın içinde yarım saat bekletelim.

Sarımsaklı sosu şimdiden hazır edelim. İç harcı için ise rendelenen peynir karışımına yoğurdu, enginar ve ıspanağı ekleyip karıştıralım. Ardından baharatlar ve sarımsağı da ekleyip hamurdan topları içine harçtan sıkıştırıp kapatalım. Tepsiye dizerken birbirlerine yapıştırıp çiçek ekmek ya da pide gibi bir görüntü elde edelim. Sosu sürünce 190 derecedeki fırına verip yirmi beş dakika pişirelim. Afiyet olsun.