Pişirdiğiniz Köfte Sizi Zehirleyebilir Eğer İçerisine Soğan Ekliyorsanız Bu Tehlikeyi önemseyin

Pişirdiğiniz Köfte Sizi Zehirleyebilir Eğer İçerisine Soğan Ekliyorsanız Bu Tehlikeyi önemseyin

Köfte Türk mutfağının en sevilen lezzeti ancak uzmanlardan önemli bir uyarı var. Eğer köfte içerisine soğan ekliyorsanız bu tehlikeyi önemsemelisiniz..

Köfte genelde milli yemeklerimizden biridir. Köfte yaparken iç harcı içerisine soğan ekleriz genelde. Ancak uzmanların bu konuyla ilgili bir uyarısı var.

Eğer dilimlediğiniz soğanı bekleterek harç içerisine ekliyorsanız bu hataya sakın düşmeyin! Dilimlenmiş soğan bir süre bekledikten sonra zararlı bakterilerin yuvası haline dönüşebiliyor.

Bazılarımız ise yaptığı köfteyi ertesi güne bekleterek yeniden ısıtıp tüketiyor. Bu da son derece tehlikeli bir durum.

Beklemiş kıyma ve soğan yine midenizi bozabileceği gibi sizi zehirleyebilir.

Bu yüzden yiyeceklerinizi taze olarak tüketmeye dikkat etmelisiniz. Köftenizi yaparken az yapmaya özen gösterin. Arta kaldıysa sakın ertesi gün tüketme hatasına düşmeyin.

Bunun yerine o gün o köfteleri minik minik parçalar haline getirip bozulmasından ve ziyan olmasındansa sokağınızdaki minik dostlarımızla paylaşabilirsiniz.

Ama kıymanın pahalı olduğunu düşünürsek zaten fazla köfte yapılmayacak ve muhtemelen de arta kalmayacaktır.

Ancak yine de beslenme uzmanlarının bu uyarısını dikkate almakta fayda vardır.

KÖFTE BUZ DOLABINDA KALIRSA BOZULUR MU?

 Pişmiş köfte buzdolabında en az bir gün bekletilir bu süreden Daha uzun süreli bekletme halinde, köftelerde renk ve koku değişimleri ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda da Bununla birlikte bozuk köftenin tüketilmesi, ciddi gıda zehirlenmesi riski de taşımakta ve sağlığımız için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.