Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Şimdi vereceğimiz tarifle sizde pilav ustası olacaksınız. Püf noktalarıyla tane tane dibi tutmayan pilav tarifi..

Dibi tutmayan ve tane tane dökülen bir pilav yapmak istiyorsanız bu içeriği dikkatlice okuyum. Öte yandan sizler için dibi tutmuş pilav tenceresi nasıl temizlenir ondan da bahsedeceğiz.

Pilav, Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Neredeyse her akşam yemeğinin yanında yerini alır. Kebapta tutunda nohut yemeğinin yanına kadar.. Hatta bazen sadece bir pilavın üzerine bir kaç kaşık yoğurt döker öyle yeriz.

İşte mis gibi pilav nasıl yapılır ve dibi tutmuş tencere nasıl temizlenir detayları..

+Eğer pirinç pilavınızın dibi tutmasın istiyorsanız, pirinçleri kavururken su eklemeden önce mutlaka içerisini bir kaç parça limon kabuğu ekleyin. Bu pilavın tencereye yapışmamasını sağlayacaktır. Ayrıca kabuğu haricinde 5-6 damla limon da sıkarsanız pilavınız bembeyaz olacaktır.

+Eğer pilavınızın yapış yapış olmasını istemiyorsanız, pirinciniz sıcak ve tuzlu suda beklettikten sonra duru su akana kadar su altında yıkayın. Herkes bilir ki pirinci yapış yapış yapan şey içindeki nişastadır. Bunu da dışarı atmanın tek yolu önce suya yatırmak ardından güzelce durulamaktır.

+Dibi tutan pilavı nasıl kurtarım diyorsanız işte muazzam tüyolarımız..

Eğer pişme aşamasında dibinin tuttuğunu fark ederseniz hemen ocaktan alın ve içerisine ekmek dilimleri koyun. Ekmek dilimleri hem yanık kokusunu alacak hem de tam pişmeden güzelce demlenmesini sağlayacaktır.

Ocaktan aldınız, ekmek dilimlerini koydunuz. Yanık kokusunu da çözdük. Sıra geldi pilavımızı başka bir tencereye almaya.. Pilavınızı üstten üstten dibine kaşık vurmadan başka bir tencere alın.