Pilav pişirirken herkesin atladığı hata.. Pilavın dibinin tutmasına yol açıyor..

Pilav pişirirken herkesin atladığı hata.. Pilavın dibinin tutmasına yol açıyor..

Aşçılar pilav pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları açıkladı. Lezzetli pilav pişirmek öyle sanıldığı kadar zor değil.

Pişirdiğiniz pilav lapa oluyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz. Ölçüyü iyi ayarlamıyorsunuz. Pilav pişirirken bilmeniz gereken bir püf nokta var.

Ölçüyü iyi ayarlayın.

Suyu fazla koymayın.

Tarifteki ölçüye göre hareket edin.

KISIK ATEŞ KURALI

Pilavı mutlaka kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Yüksek ateşte pişirip çabuk olsun diye uğraşmayın. Pilavın dibinin tutmasına yol açarsınız.

GERÇEK TAVUK SUYU KULLANIN

Hiç bir aşçı marketlerde satılan tavuk suyunu önermiyor. O tabletler bırakın lezzet katmayı pilavı çok daha sağlıksız hale getiriyor. Güvenilir markalar var elbette. O markaları tercih edebilirsiniz. Ama yine de en iyisi gerçek tavuk suyuyla pilav pişirmek.

Peki çok mu zordur tane tane pilav yapmak aslında değil.

PİLAV YAPMANIN DİĞER İNCELİKLERİ

Seçtiğiniz pirincin kalitesinin yaptığınız pilavda elbette bir etkisi vardır. Ancak en pahalı pirinci de alsanız püf noktalarına dikkat etmediğiniz takdirde pilavınız lapa olmaktan kurtulamayacaktır.

Pilav yaparken normalde 1 bardak pirince 2 bardak su ilave edilir. Ancak pirinçleri 1 saat önceden tuzlu su içinde bekletirseniz ölçü 1-1 olarak değişir.

Pilavın lapa olmasına sebep olan bol miktardaki nişastadır. Bu nedenle bol soğuk suyla yıkamak gerekir.

Pilavın şehriyelerini kavururken sıvıyağ, pirinçleri ekledikten sonra ise tereyağı kullanmak lezzetli pilavın püf noktasıdır.

Pilav yaparken kaynamış su kullanmak gerekir. Suyu bitince altı kapatılan pilav demlenmeye bırakılmalıdır. Buharını emmesi için kapakla tencerenin arasına bir kağıt veya kağıt havlu koyulmalıdır.