Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Türk kahvesi, adı ülkemizle özleşmiş mükemmel tatlarımızdandır. Eğer sizde doğru mu yapıyorum acaba diye şüpheye düşüyorsanız bu habere bir göz atın. İşte en doğru Türk Kahvesi nasıl pişer?

Tük kahvesi sanırım dünyanın en güzel içeceği! Ölçülü tüketildiği taktirde faydaları saymakla bitmez. Ama şuan ki konumuz nasıl hazırlanacağı..

Türk kahvesi hazırlamak aslında ustalık gerektiren bir şey değildir. Sadece işin matematiğini kavramak lazım. Yani neyi ne ölçüde ve nasıl koyacağınızı bilseniz eminim sizden daha iyi yapanı bulamazsanız.

Bazen misafirliğe veya bir kafeye gittiğimde nasıl oluyor da bu kadar kötü yapıyorlar diye düşünüyorum. Gerçi artık neredeyse herkes kahve makinesi kullanıyor. Ne köpük ne tat hiçbir şey yok! Ben hala geleneksel usulde kahvemi hazırlıyorum. Yazlıkta olduğum dönemler hiç üşenmiyor mangal kömüründe yapıyorum. Daha da güzeli bulunmaz.

Hadi geçelim ufak ama etkili tüyolara..

İlk olarak kahvenizi az ve taze çekilmiş alın. Yani 1 kilo alayım da dursun demeyin. Tadını oldukça fazla etkiliyor.

Eğer varsa pişirirken bakır cezve kullanın. Yoksa da sorun değil tabi.. İçeceğininiz fincan sayısı kadar oda sıcaklığındaki temiz suyu cezveye ilave ettikten sonra üzerine fincan başı iki dolu çay kaşığı kahveyi ilave edin. Tercihen bol köpüklü bir kahve istiyorsanız bir cezvede iki kişilikten başka yapmayın. Ben şekersiz tüketiyorum ama şeker ekleyecekseniz de az ve toz olsun.

Önce hafifçe karıştırın ve ocağa alın. Kısık ateşten biraz yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Köpükleri oluşmaya başlayınca kaşık yardımıyla veya yapabilirseniz üsten üsten dökerek fincanlara bölüştürün ve tekrar hızlıca yüksek ateşe alın. Tekrar kahveniz köpürür köpürmez ocaktan alın ve fincanlara kalanını kenardan kenardan dökün.

Umarım faydalı olmuştur. :)