Nar gibi Kızaran Fırında Lezzetli Tavuk Pirzola Tarifi

Nar gibi Kızaran Fırında Lezzetli Tavuk Pirzola Tarifi

Tavuk pirzola oldukça lezzetli oluyor. Özellikle fırında kızarmış bir tavuk pirzolanın lezzetine doyum olmuyor. Peki, fırında tavuk pirzola tarifi nasıl?

Fırında Tavuk Pirzola İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 10 parça tavuk pirzola
  2. 1 tatlı kaşığı karabiberi, tuz, kırmızı toz biber ve kekik,
  3. 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  4. 3 yemek kaşığı kadar yoğurt
  5. 2 diş ince ince rendelenmiş sarımsak

Fırında Tavuk Pirzola Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Nokta

  1. Pirzolalarınızı sos ile karıştırıp bir gece buzdolabında bekletmeniz fırında tavuk pirzolanızın daha lezzetli olmasını ve tavuklarınızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. 1 gece bekletme süreniz yok ise en azından buzdolabında 60 dakika bekletmelisiniz.
  2. Baharatlarınızı sosun içerisine dökmeden önce bir su bardağında çay kaşığı ile hepsini güzelce karıştırın. Bu baharatların iç içe geçip eşit şekilde dağılmasını sağlar.
  3. Tavuklarınızı fırına koymadan önce tepsiye dizerken tavukların birbiri ile temas etmemesine dikkat edin.

Fırında Tavuk Pirzola Yapılış Aşaması

İlk olarak sarımsaklarınızı rendeleyin ve derin bir kabın içine koyun. Daha sonra rendelemiş olduğunuz sarımsakların içerisine yoğurt ve yağı ekleyin. Daha sonra bütün baharatlarınızı bir su bardağı içine koyup çay kaşığı yardımı ile karıştırın. Karıştırdığınız baharatları rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve yağın içine döküp hepsini karıştırın.

Tavuklarınızı hazırlamış olduğunuz sos içerisine koyun ve tavukların her yerinin sos ile temas etmesine özen gösterin. Tavuklara soslama işlemini yaptıktan sonra streç film ile sararak buzdolabında dinlemeye bırakın.

Tavukları dolaptan çıkartmaya 10 dakika kala fırınınızı açın ve ısıtın. 60 dakika dolduğu zaman tavukları dolaptan çıkarıp yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizin. Dizme işlemini yaparken bir tavuğun diğer tavuk ile temas etmemesine özen gösterin. Gerekirse iki tane tepsi kullanın. Çünkü tavuklar birbirine temas ederse pişerken birbirlerine yapışma olasılığı oldukça yüksek.

Tavukları tepsiye dizdikten sonra ısınmış fırına tavuklarınızı koyun. Tavuk pirzolalarınızı 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.