Merak Edenlere Özel Nar Gibi Kızaran Saksıda Domates Nasıl Yetiştirilir?

Merak Edenlere Özel Nar Gibi Kızaran Saksıda Domates Nasıl Yetiştirilir?

Domates, Türk mutfağının en sevilen yiyeceklerinden peki evde saksıda domates nasıl yetiştirilir?

Domates, sadece Türk mutfağının değil bir çok kültürün olmazsa olmazıdır. Belki bizim kadar fazla kullanmasalar da neredeyse her yemekte kullanılır.

Domates kahvaltıdan salataya, salatadan yemeğe, sosundan salçasına... derken bir hayatımızın olmazsa olmazıdır adete. Bende bugün sizler için evde veya bahçede nasıl domates yetiştirebileceğinizi kısaca anlatmak istedim. Uzun yıllardır kendi domatesimiz yetiştiriyorum. Hem de balkonda! Tek ihtiyacınız olan şey bol güneş!

Hadi bir göz atalım domates saksıda nasıl yetiştirilirmiş!

İlk önce domatesi çimlendirmek için bir plastik bardağa bahçe toprağı dökün. Üzerine de domates tohumları serpiştirin. Eğer hazır almak istemiyorsanız evde kullandığınız domates tohumlarını çıkartıp peçete arasına koyun. Bunun için ise domatesleri süzgeç kullanarak sıkın. Tohumlarını zaten göreceksiniz. Tohumları da havlu kağıt üzerine serin ve kurumaya bırakın.

Gelelim yine çimlendirmeye.. Tohumları serpiştirdikten sonra üzerini 1 cm geçmeyecek şekilde toprakla kapatın. Ardından karanlık bir ortamda bekletin. Ve her gün aynı saatte nemli kalması için sulayın. Sıcak havalarda gün içinde parmaklarınızla toprağa dokunarak nem kontrolü yapın.

Çimlenmeye başladıktan yaklaşık 2 hafta sonra tercih ettiğiniz saksıya bahçe toprağı ve gübre karıştırın. Üst kısımlarına da domates fidelerini nazikçe yerleştirin. Ardından bol güneş alan bir alana yerleştirin. Elbette bu süre boyunca ve sonrasında her gün aynı saatte sulamayı unutmayın.