Kurabiye Severlere Özel Pamuk Gibi Hafif Çatal Kurabiye Tarifi

Kurabiye Severlere Özel Pamuk Gibi Hafif Çatal Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler Türk mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Şimdi sizlere pamuk gibi yumuşak ve lokum gibi ağızda eriyen Çatal Kurabiye tarifi vereceğiz.

Genelde bir çok kişi çay veya kahve yanına kek gibi tatlı yiyecekler tercih eder. Ben daha çok tuzlu yiyecekler yiyenlerdenim. Özellikle şimdi vereceğim tarifi sık sık yaparım. Uzun süre bayatlamaması da en büyük artısı...

Çatal kurabiyeyi biz küçükken annem neredeyse her akşam yapardı. Beslenme çantamızın olmazsa olmasıydı. Normal yiyeceklerimizin yanında mutlaka tuzlu bir kurabiye olur, o da çatal kurabiye olurdu. Ben de şimdi çocuklarıma yapıyorum. Çörek otu sayesinde tadı daha da lezzetli oluyor.

Çayın yanında en güzel giden aperatiflerden birisi olan kurabiyelerin birçok çeşidi vardır. Tatlısından tuzlusuna kadar her kurabiye birbirinden güzel oluyor. Fakat bazı kurabiyeler tadını damakta bırakmakla yetmiyor insanı mest ediyor. Çatal kurabiye de, tadını damakta bırakan bir kurabiye çeşididir. Oldukça lezzetli olan bu kurabiyenin yapılışı da lezzetli gibi insana güzel geliyor. Peki, bu çatal kurabiye için hangi malzemeler gerekli?

Çatal Kurabiye Yapmak İçin Gereken Malzemeler

  1. Margarin (125 gram),
  2. Yumurta (2 adet),
  3. Yoğurt (1 çay bardağı),
  4. Zeytinyağı (1 çay bardağı),
  5. Tuz (3 çay kaşığı),
  6. Mahlep (2 çay kaşığı),
  7. Toz şeker (2 çay kaşığı),
  8. Un (23 yemek kaşığı),
  9. Çörek otu (isteğe bağlı).

Çatal Kurabiye Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

  1. Kurabiye harcına unu eklerken bir elek yardımı ile eleyerek dökün. Bu şekilde harcınızda topaklanma olmayacaktır.
  2. Hazırladığınız kurabiye hamurunuzun daha lezzetli bir kurabiye olması için hamurun üzerini nemli olan temiz bir bez ile örtün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar sonra bezi çekin.
  3. Fırına süreceğiniz tepsiye mutlaka ya yağlı kâğıt serin ya da tereyağı sürün. Aksi taktirde bu tarifin hamurunun tepsiye yapışma ihtimali diğer tariflere göre daha fazla olduğu için kurabiyelerin altı yanar.

Çatal Kurabiyenin Yapım Aşamaları

  1. İlk olarak yumurtanızın birisini derin bir kaba kırın.
  2. Kalan diğer yumurtanın sadece beyazını kabınızın içerisine aktarın.
  3. Yumurtaların içerisine teker teker; zeytinyağı, yoğurt, şeker, tuz, mahlep ve son olarak margarini ekleyin. Harcınızı güzelce karıştırın.
  4. Ununuzu yavaş bir şekilde elek yardımı ile eleyerek harcınıza ekleyin.
  5. Harcınızı yoğurma işleminde çok margarin parçalarının erimesine özen gösterin.
  6. Elde ettiğiniz hamurdan bir ceviz tanesi boyutunda küçük parçalar koparın.
  7. Kopardığınız parçaları rulo haline getirerek iki ucunu birleştirin ve üzerine önceden kalan yumurta sarısını sürün. İsterseniz üzerine örek otu dökün.
  8. Fırını bu sırada ısınması için 150 dereceye ayarlayın. Eğer dereceli bir fırın yok ise fırını açın 15 dakika ısınmasını bekleyin.
  9. Kurabiyeleri ısınmış fırına koyun ve 25 ila 30 dakika arasında pişirin.