Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi

Lokum gibi kremasıyla kremalı fırın makarna Türk mutfağının son zamanlardaki en ünlü yemeğidir. Peki nasıl yapılır? Tarifi nasıldır?

Eğer tadı damağınızda kalacak bir makarna tarifi arıyorsanız vereceğim bu tarif oldukça hoşunuza gidecek. Üstelik lezzetli mi lezzetli olan bu makarna günümüzde en çok tercih ettiğimiz makarnadır.

KREMALI MANTARLI MAKARNA

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler Nedir?

  • 1 paket dirsek Makarna

Kremalı mantarlı makarna sosu için malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı ile tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
  • 300 gr mantar
  • 1 su bardağı ile haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı ile krema
  • 1 su bardağı ile rendelenmiş eski kaşar (ya da arzu ettiğiniz yağlı
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı ile tuz
  • 1/4 çay kaşığı ile taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

  • 10 tane çok küçük doğranmış frenk soğanı (arzuya göre yeşil soğan)

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Makarnanın üzere içi boş ve kıvrık yapılı makarna çeşitlerini kullanmanız sosu rahatça içine çekecek ve tarifin lezzetini artıracaktır. Sosu içerisine hapsetmesi için haşlanmış makarnayı durulamayalım. Herkese afiyet olsun!

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Kremalı-mantarlı makarnayı, isteğe göre ısıya dayanıklı küçük kaplarda da pişirilebilir. Afiyet olsun.

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kremalı mantarlı sosu hazırlayalım: üstünü nemli bir bez ile sildiğimiz mantarları küçük küpler şeklinde doğrayalım. Bol su da yıkayalım ve ayıkladığımız dereotu yapraklarını ince ince kıyalım. Zeytinyağını ve tereyağını geniş bir sos tenceresinde kızdıralım. Mantarları ekleyelim ve yüksek bir ateşte soteleyelim. Haşlanan bezelyeleri ilave edelim ve karıştıralım. Tuzu ve taze çekilen tane biberlerle tatlandıralım.

Bu sırada sosu iyi bir şekilde içine çekmesi için: derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda içi boş, kıvrık yapılı olan makarnayı yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım. Baharatlar ile tatlanan makarna sosuna krema ekleyelim ve kısık bir ateşte bir süre pişirelim. Yarım su bardağı rendelediğimiz eski kaşar ve dere otu ilavesi ile karıştıralım ve ocaktan alalım. Haşlanan makarnanın suyunu süzelim ve sos tenceresine alalım. Kremalı mantarlı makarna sosu ile harmanlayıp ısıya dayanıklı fırın kabına aktaralım. Üstüne geriye kalan rendelediğimiz eski kaşar peynirini serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif renk alana dek yaklaşık 15-18 dakika fırınlayalım. Fırından çıkardığımız makarnayı isteğe göre küçük küçük doğranan frenk soğanların eşliğinde sevdiklerimiz ile paylaşalım. Afiyet olsun.

İlgili Haberler