Köy Usulü Patates Kızartması Nasıl Yapılır? Lokum Gibi Ağızda Eriyen Patates Kızartması Tarifi

Köy Usulü Patates Kızartması Nasıl Yapılır? Lokum Gibi Ağızda Eriyen Patates Kızartması Tarifi

Patates Kızartması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisidir. Peki evde köy usulü patates kızartması nasıl yapılır? İşte nefis Patates Kızartması tarifi.

Bugün sizler için çıtır çıtır köy usulü patates kızartması tarifi vereceğim.

Patates kızartırken 3 önemli adım var. Bunlardan ilki patatesleri iyice yıkayıp soyduktan sonra tekrar yıkamanız ve 3-5 dakika temiz suda bekletmeniz. Bu sayede patates, fazla nişastasını suya bırakacaktır.

İkinci adım ise tuzlu suda 3-5 dakika hızlıca haşlamak. Haşlanan patates, kızartılınca içi yumuşak dışı çıtır çıtır olacaktır.

Üçüncü adım ise kısa süre kızgın yağda kızarttıktan sonra dinlendirip tekrardan kızartmak, patatesin iç yumuşaklığını koruyacak dışını daha da çıtır çıtır yapacaktır.

Umarım tavsiyelerim sayesinde en nefis patates kızartmasını yersiniz :)

Malzemeler

  • Patates
  • Tuz
  • Su
  • Sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak patatesleri güzelce yıkayın. Üstündeki çamurlardan arınan patatesleri soyun ve istediğiniz şekilde dilimleyin. Ardından tekrardan güzelce yıkayın ve suda bekletin. Bu esnada kaynattığınız tuzlu suda 2-3 dakika kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri sudan çıkarttıktan sonra durulayın ve kızgın yağda 6-7 dakika kadar kızartın. Tel süzgeçle aldıktan sonra 10 dakika kadar patatesleri soğumaya bırakın. Bu esnada yağ tekrardan güzelce kızacaktır. Yağ tekrar kızınca 10 dakika boyunca dinlendirdiğiniz patatesleri tekrardan kızgın yağa atın ve istediğiniz kıvama gelince kevgirle alın.

Şimdiden afiyet olsun...