Tavuk Köftesi Tarifi

Tavuk Köftesi Tarifi

Köfte canınız çektiyse eğer ve evde kıyma yoksa üzülmeyin Tavuktan vazgeçemeyenler, muhteşem bir tarif ile sizlerleyiz. Hem siz hem de çocuklarınız gönül rahatlığı ile yiyebilir hatta misafirlerinizi bu muhteşem lezzet ile ağırlayabilirsiniz.

İster yanında pilav ile ana yemek olarak yiyin ister ekmek arası yaparak ara öğün olarak yiyin. Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz yemeklerden biri olacak tavuk köftesinin yapımı da oldukça kolay. Gelelim tavuk köftesinin malzemelerine ve yapılışına.

Tavuk Köftesi İçin Gereken Malzemeler

· 1 kilo tavuk kıyması

· 150 gram kuyruk yağı

· 1 çay bardağı galeta unu

· 1 tatlı kaşığı salça

· 1 çay kaşığı karabiber (artırabilir ya da azaltabilirsiniz)

· Tuz

· 1 tatlı kaşığı köri ya da 2 tatlı kaşığı yedi türlü baharat

· Eğer köri koyarsanız tatlı toz biber ve pul biberde ekleyebilirsiniz.

Tavuk Köftesinin Yapılışı

Tavuk köftesinin yapılışına geçmeden önce birkaç ip ucu verelim. Tavuk köftesi genellikle tavuğun göğüs etinden yapılmaktadır. Sevmeyenler daha farklı yerlerden de tercih edebilirler. Kuyruk yağı da köfteye lezzet ve yumuşaklık verir. Sevmeyenler kıymanın yapıldığı bölgeye göre bir miktar sıvıyağ ekleyebilir. Fakat kuyruk yağının verdiği lezzet olmaz. Bu detaylardan sonra gelelim tavuk köftesinin yapılışına. İlk olarak yoğurma kabına tavuk kıyması ve kuyruk yağ alınır.

Kıyma ve yağ tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır. Daha sonra baharatlar, salça ve galeta unu eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Galeta unu kıvamına göre artırılıp azaltılabilir. O yüzden birden dökmek yerine azar azar eklemekte fayda vardır. İyice yoğurulan köfte tercihe göre şekillendirilir ve yağsız iyice ısınan tava da içleri iyice pişene kadar arkalı önlü kızartılır. Tava yağ koymaya gerek yoktur. İçerisindeki kuyruk yağı yeterli gelecektir. Bu şekilde yapıp derin dondurucuya da atabilir istediğiniz zaman çıkarıp erimesini beklemeden kızartabilirsiniz.