Kilo Vermeye Yardımcı Olacak Tadıyla Enfes Meyveli Chia Pudingi Tarifi

Kilo Vermeye Yardımcı Olacak Tadıyla Enfes Meyveli Chia Pudingi Tarifi

Chia tohumu son dönemde en popüler diyet yardımcısı olarak karşımızda. Peki kahvaltılık veya gün arası için meyveli chia puding nasıl hazırlanır. İşte kilo verdiren chia puding tarifi...

Bugün sizler için diyet listenizin baş tacı olabilecek bir tarif hazırladım.

Chia tohumunun faydası saymakla bitmez. Yağ yakmaya yardımcı olduğu gibi güçlü bir Omega-3 kaynağı.. Keşfi de M.Ö 3000 yılına dayanıyor. Neyse biraz tarifimden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle şekersiz badem sütü tercih ederek güzel bir başlangıç yapmış olacaksınız. Çünkü en düşük kaloriye sahip süt badem sütü. Belki tadı pek hoş değil ama içerisine bal atarak tatlandırıp, tarçın atarak ta kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.

Özellikle kırmızı meyveler kilo vermede çok etkili. Tabi bunun yanında da tokluk sürenizi uzatacak muz var. Zaten chia tohumu uzun süre tok tutması ve kilo verdirmesiyle biliyor. Muz da bunu destekleyecek.

Umarım deneyince beğenirsiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı badem sütü
  • 3 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 8-10 tane ahududu
  • 6 dilim muz

Yapılışı

İlk olarak süt ve chia tohumunu tercihen süt ölçüsü kadar olan cam bir kavanoza koyun. Ardından güzelce karıştırın. Daha sonra ağzın sıkıca kapatın ve çalkayıp, buzdolabına kaldırın.

En az 1 saat dinlendirdikten sonra dolaptan çıkartın. Chia tohumunun şiştiğini görecekseniz. İçerisine tarçın ve balı ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra üzerine muz ve ahududuları serpiştirin.

Şimdiden afiyet olsun..