Kelle Paça Çorbası Kıvamında İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? İşkembe Çorbası Tarifi

Kelle Paça Çorbası Kıvamında İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe çorbası tıpkı Kelle Paça çorbası gibi Türk mutfağının en sevilen çorba çeşitlerinden biridir. Peki evde nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılışı...

İşkembe çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Rakibi olsa olsa Kelle Paça çorbası olur. Her ikisi de çorba salonlarında ve restoranlarda en çok tüketilen iki çorbadır. Genellikle bende her ikisinden bir tanesini tercih ederim. Ama sanırım favorim işkembe çorbası.

Herkes sevmeyebilir ama faydalarını bir bilseler! Ben de haftada en az 1 defa İşkembe çorbası yaparım. Özellikle pandemi süresinde aynı restoranlardaki o mükemmel tadı evde yakalamak hoşuma gidiyor. Hem kendimi besliyorum hem de damak zevkimi bozmuyorum. Umarım sizler de bu tam ayarında tarifi deneyince beğenirsiniz..

İşkembe Çorbası Tarifi

Yararları saymakla bitmeyen işkembe çorbasının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız ve işkembe çorbasını yapmak istiyorsanız yazımızı adım adım takip ederek mis gibi bir işkembe çorbası yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler Ve Miktarları

  • 1 kilogram temiz işkembe
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke (İsteğe göre arttırabilirsiniz veya azaltabilirsiniz. Damak zevkine bağlı.)
  • 6 bardak su
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • İşkembe Çorbası Terbiyesi İçin
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım tane limonun suyu

Hazırlanışı

Öncelikle işkembelerin tamamen temiz olup olmadığını kontrol edin. İşkembeleri sudan geçirin ve 1 saat kadar isterseniz daha da fazla sirkeli suda bekletin. Daha sonra ise işkembeleri küçük küçük doğrayın. Doğradığınız işkembeleri küçük olmayan bir düdüklüye alın ve üzerine suyunu ekleyin. 45-50 dakika boyunca pişirmeye devam edin.

İşkembeler pişmeye devam ederken yeni bir tencere alın ve 4-5 yemek kaşığı unu tencere ekleyerek kavurun. Kavurmaya başlamadan önce sıvı yağ eklemeyi unutmayın. Daha sonra düdüklünün altını kapatıp havasını alın. Sonrasında ise işkembelerin suyunu kavurmakta olduğunuz una azar azar ekleyin.

Azar azar ve karıştırarak eklemezseniz topaklanma olacaktır. Bu topakları yok etmek ise kolay olmayacak ve ağza geldiğinde kötü bir tat oluşumuna sebep olacaktır. Unu iyice açtıktan sonra işkembelerde tencereye alınır. Yaklaşık 15 dakika kaynatılır.

Damak zevkinize göre değişmekle birlikte 7-8 tane sarımsak ezilir ve işkembe çorbasına eklenir. Ardından sirke de çorbaya eklenir. Çorbanızı terbiyesiz olarak tüketmeyi arzu ederseniz bu şekilde tüketebilirsiniz. Terbiyeli olmasını isterseniz de çorbayı ateşten almadan önce terbiye malzemelerin hepsi bir kaba alınarak iyice çırpılır. Çırpma işleminden sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.