Yağ Çekmeyen Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?

Yağ Çekmeyen Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?

Patlıcan Kızartması yaz aylarında en çok yaptığımız yiyeceklerin başında geliyor. Peki kusursuz bir patlıcan kızartması nasıl yapılır? İşte tadı damakta kalan tarifimiz...

Bugün sizler için kararmayan ve lokum gibi kızaran patlıcan kızartmasının püf noktalarını anlatacağım.

İlk olarak yapmanız gereken bol tuzlu suda patlıcanları en az 20 dakika bekletmektir. Çünkü patlıcanı soyduktan sonra hemen kızartırsanız tadı acı olacaktır. Tuzlu su, patlıcanın hem acı tadını hem de kara suyunu atmasını sağlayacaktır. Suyunu da süzdükten sonra durulayıp hemen kurulayarak kızarmaya başlamasınız. Sudan çıkarttığınız an yine patlıcan kararacaktır. Yağ kızdıktan sonra yüksek ateşten orta ateşe alın ki kızartma işlemi sırasında patlıcanlar yanmasın. Ara ara da döndürmeyi ihmal etmeyin. Patlıcanlar kendi saldıktan ve rengi değiştikten sonra hemen alın ve havlu kağıt üzerine koyun ki yağını salsın.

Umarım tavsiyelerim işinize yarar, afiyetle patlıcan kızarmanızı yersiniz :)

Malzemeler

  • Patlıcan
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Tuz

Yapılışı

İlk olarak patlıcanları alacalı şekilde soyun ve halka halka veya kibrit kutusu büyüklüğünde dilimleyin. Ardından hazırladığınız tuzlu suda 20-25 dakika kadar bekletin.

Suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları kızdırdığınız sıvı yağda döndürerek kızartın.



Doğru sandığımız bu yöntem aslında patlıcanın acı tadını da almaya yetmiyor. Lezzetli patlıcan yemek için yapmamız gereken şey ise çok basit: Sebzeyi sekerlemek!


İsteğinize göre doğradığınız patlıcanları temiz bir bezin üzerine serin. Bir avuç toz şekeri patlıcanların üzerine eşit miktarda serpin. Bu basit uygulamanın ardından patlıcanın acı tadı ortadan kalkıyor. Aynı zamanda renk değişimini de ortadan kaldırmış olacaksınız.