Kan grubuna göre beslenirseniz diyet daha başarılı oluyor işte uzmanından öneriler

Kan grubuna göre beslenirseniz diyet daha başarılı oluyor işte uzmanından öneriler

Kimisi kan grubuna göre börek sever kimisi yeşil yapraklı sebzeler. İşte Türk mutfağının eşsiz yiyeceklerini yerken dikkat etmeniz gereken diyet önerisi

İnsanların kilo almalarını tetikleyen birçok neden vardır. Aynı şekilde kilo vermeleri için de belirli hassas durumlar mevcut. Bunlardan bir tanesi de kan grubuna göre beslenme.

Son zamanlarda alanında uzman pek çok hekim kan grubuna göre diyet nasıl yapılır, daha az fakat yeterince beslenme şekli nasıl oluşturulur ve bu diyette dikkat edilmesi gerekenler nelerdir konularının üzerinde durmaktadır.

Bu nedenle bahsettiğimiz beslenme şekliyle fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere yardımcı olabilmek adına kan grubuna göre diyet nasıl yapılır sizlerle paylaştık…

A Kan Grubuna Göre Diyet Nasıl Yapılır?

Kan grubuna göre beslenme düzeninde yapılmaması gereken en önemli hata ayaküstü atıştırmadır. Bu alışkanlıktan vazgeçerek, diyet listesinde bol bol soya proteinleri, sebzeler ve tahıl ürünleri bulundurulmalıdır. Özellikle A kan grubuna göre diyet yapacakların listesinde organik ve doğal besinler olmalıdır.

Sütlü besinlerin sindiriminde zorlanan bu grupta yer alan kişiler, kırmızı et yediklerinde de vücutlarında bir ağırlaşma hissederek enerji kaybı yaşarlar. Bu nedenle sizin için önerilen haftada 2 ya da 3 kez tavuk ve balık etidir.

0 Kan Grubuna Göre Diyet Listesi

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen 0 kan grubuna sahip bireyler, taneli sebzeleri ve ekmeği oldukça az tüketmelidirler. 0 kan grubuna göre diyet listesi hazırlanırken, yağsız ve dondurulmuş kırmızı et, balık eti ve beyaz et haftanın belirli günlerine yazılmalıdır. Bu kan grubunda yer alan kişilerin midelerindeki asit oranı oldukça yüksek olmasından kaynaklı eti kolaylıkla sindirebilirler. Listede kaju, fıstık, beyaz ve tam buğday, mandalina, avokado, portakal gibi besinler yer almamalıdır.

B Kan Grubuna Göre Diyet

B grubu, değişik türlerde besin özelliğine sahiptir. Bu nedenle kan grubuna göre beslenme ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen bu gruptaki kişilerin mercimek, fındık, mısır, buğday ve susamdan uzak durması gerekmektedir. B kan grubuna göre diyet listesi hazırlanırken pastırma ve jambon dahil olmak üzere kırmızı et yerine de hindi eti tercih edilmesi daha uydundur. Şekerli içecekler diğer gruplarda olduğu gibi B kan grubuna da tavsiye edilmez.

AB Kan Grubuna Göre Diyet Nasıl Yapılır?

Yiyecek seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken gruptur. Çünkü hem A, hem de B grubu göz önünde bulundurularak diyet listesi hazırlanmalıdır. Azar azar fakat sık yemek yemeyi alışkanlık haline getirmesi gereken AB kan grubu için deniz ürünleri, sebze ve süt ürünleri tüketilebilir.

Önemli;

Kan grubunuz ne olursa olsun besin içeriği yüksek olan gıdalardan uzak durmamanız ve çeşitli, dengeli bir diyet listesi hazırlamanız tavsiye edilir. Ayrıca zaman içerisinde tükettiğiniz besinlere, vücudunuzun nasıl tepki verdiğini izlemekte diyet yaparken önem arz etmektedir. Herhangi bir rahatsızlık hissettiğiniz an da, sağlık durumunuz hakkında bilgi almak için doktorunuzla konuşmalısınız! Kronik bir hastalığınız varsa kan grubuna göre diyet listesi hazırlamadan önce de doktorunuzla bu konuda görüşmelisiniz.