Kolay Krep Tarifi

Kolay Krep Tarifi

Hamur işleri arasında börekler en yorucu olanıdır. Poğaçalar ise kahvaltıların vazgeçilmezidir. Ancak krepler çok daha lezzetli oluyor. Sizlere şimdi hemencecik hazırlanan bir krep tarifi vereceğim

Kahvaltılarda uzun zamandır açıkçası simit ve poğaça gibi yiyeceklerin yerine krep tercih ediyorum :) Hem hoşuma gidiyor mutfakta bir şeylerle uğraşmak hem de simitin fiyatı pahalandığı için ev ekonomisine ayak uyduruyorum. Şimdi sizlere nefis bir krep tarifi vereceğim :) Sizlerde evde kolaylıkla yapabilirsiniz

Krep; yetişkinlerden çocuklara kadar herkes tarafından severek tüketilen, hafta sonu kahvaltılarını zarafetiyle süsleyen, lezzetli, doyurucu ve pratik kahvaltılık atıştırmalıklar arasında yer alır. Bazı bölgelerde akıtma ya da cızlama olarak da adlandırıldığı görülür.

Krep yapımı ilk birkaç deneme esnasında biraz zor gibi gözükse de deneme aşamasının tamamlanmasının ardından oldukça kolay olduğunu göreceksiniz. Emin olun bir ya da iki kez krep yaptıktan sonra malzeme oranlarını ayarlamayı, istenen kıvamı elde etmeyi ve pişirme sürecini hemen kavrayacaksınız.

Güzel bir krep elde etmek istiyorsanız malzemelerin oranını iyi ayarlamanız ve uygun bir şekilde pişirmeniz yeterlidir. Krep harcının çok yoğun olmaması ve yağın tam anlamıyla kızmış olması güzel bir krep elde etmek için dikkat edilmesi gereken en temel noktalar arasında yer alır.

Krep İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Krep için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 2 adet yumurta

  • 2 su bardağı su

  • Yaklaşık 2 su bardağı un

  • Yaklaşık 1 çay kaşığı tuz

Bu malzemeler ortalama 2 ya da 3 kişilik bir servis için uygundur eğer 4 ya da 6 kişilik bir servis hazırlamak istiyorsanız tüm malzemeleri 2 kat oranında kullanmanız gerekir.

Krep Harcı Nasıl Yapılır?

Krep harcının yapım aşamaları şu şekildedir:

  • Öncelikle çukur bir kap içerisine 2 adet yumurta ve 2 su bardağı su eklenerek çırpılır. Çırpma işleminin hava kabarcıkları oluşuncaya kadar devam etmesi gerekir. Hava kabarcıklarının oluşması malzemelerinin birbiri içerisinde iyice karıştığı anlamına gelir.

  • Karıştırma işleminin tamamlanmasının ardından karışımın içerisine yaklaşık 2 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Karıştırma işlemi sonucunda kek hamurundan biraz daha akışkan bir kıvamın elde edilmiş olması gerekir. Unun yavaş yavaş eklenmesinin temel sebebi de doğru kıvamı tutturabilmek için olanak sağlamasıdır.

  • Son olarak karışımın içerisine yaklaşık 1 çay kaşığı tuz eklenerek tekrar çırpılır ve krep harcı hazır hale gelir.

Krep Nasıl Pişirilir?

Krep harcının hazırlanmasının ardından pişirme aşamasına geçildiğinde sırasıyla şu işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir:

  • Krep tavası ya da yanmaz – yapışmaz bir tava içerisine çok az miktarda sıvı yağ eklenerek yağın kızması beklenir.

  • Yağ kızdıktan sonra 1 kepçe krep harcı tavanın ortasına dökülerek ardından tavanın tamamına yayılması sağlanır.

  • Harcın alt tarafı piştikten sonra ters çevrilerek diğer tarafının da aynı oranda pişmesi sağlanır.

  • Bu işlem krep harcı tamamen bitene kadar tekrarlanır ve krepler tüketilmeye hazır hale gelir.