Kahvaltıların baş tacı... Lahana sarması yaparken harca ekleyin lezzeti ikiye katlıyor

Kahvaltıların baş tacı... Lahana sarması yaparken harca ekleyin lezzeti ikiye katlıyor

Lahana sarmasını bir de bu tariften deneyin! Adı ve tadı pek bilinmeyen Mersin'in Tarsus yöresine özgü bu tarifte lahana sarması, kahvaltının baş tacı tahinle buluşuyor. Deneyen herkesin tadına bayıldığı Tahinli Lahana Sarması tarifi ve servis önerisi...

Lahana sarması, Türk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biri. Her mevsim yapılana lahana sarması, genelde süzme yoğurtla veya domates sosuyla servis edilir. Ancak bu tarif bilinen bütün sarma tariflerinden daha farklı. Mersin'in Tarsus yöresine ait bu tarifte Lahana sarması, kahvaltıların en besleyici baş tacı tahinle buluşuyor. Sarmaya lezzetten daha fazlasını katan tahinle yapılan sosun hazırlanması ise saniyeler sürüyor.

Haberturk.com'da yer alan içerikte, lezzetini merak edip ilk defa deneyeceklere en lezzetli ve tam ayarında Tahinli Lahana Sarması tarifine yer verilmiş.

TAHİNLİ LAHANA SARMASI TARİFİ

1194ergergrgtrtgergwrg.jpg

Malzemeler

*1 adet beyaz lahana
*3 adet kuru soğan
*3 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su

Sosu İçin;

*1 su bardağı tahin
*2 adet limon
*1 baş sarımsak
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Soğanlar yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağında koyulur ve soğanlar tuzlandıktan sonra kavrulur. İçine biber salçası katılıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir. En son pirinçler katılır, 1 su bardağı da su koyulup az pişirilir. Lahana yapraklarına ayırılır, sert kısımları kesilir ve sarılacak kadar haşlanır. Hazırlanan iç harç yapraklara sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine dolma taşı koyulur ve 1 su bardağı sıcak su koyulup pişmeye bırakılır.

1194.jpg

Sosu için tahin, limon suyu, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve su karıştırılır. dolmalar piştikten sonra servis kabına dolma bir sıra dizilir, üzerine sos dökülür ve her kata bu şekil uygulanarak dolmalar sıralanır.

TAHİNLİ LAHANA SARMASI SERVİS ÖNERİSİ

Tahinli Lahana Sarması için servis önerisi; Mercimek Çorbası, Cacık, Kuru Patlıcan Salatası ve Patates Graten, Tahinli Lahana Sarması yanına servis edilebilecek en iyi lezzetlerden bazıları.

Kaynak: haberturk.com

İlgili Haberler