Kahvaltıda Tüketilmemesi Gereken Besinler

Kahvaltıda Tüketilmemesi Gereken Besinler

Türk mutfağının kahvaltı öğünü oldukça dolu dolu geçmektedir. Kahvaltı yiyeceklerimizin başında börek - menemen - poğaça gibi bir çok şey gelir. Ancak uzmanların herkesi şaşırtacak bir uyarısı var..

KAHVALTIDA VAZGEÇEMEDİĞİMİZ LEZZETLER TAM BİR KALORİ BOMBASI

Kahvaltı günün belki de en önemli öğünüdür. Türk kültüründe de kahvaltının çok önemli bir yeri vardır. Ancak kahvaltıda yediğimiz yiyecekler bazen çok yüksek kalorili olabiliyor.

Türk kahvaltısında özellikle menemen ve sucuklu yumurta çok tüketilir. Bun yanında reçel, bal, kaymak gibi ürünler de sık kullanılır. Bu saydığımız ürünler lezzetli olduğu kadar kalorilidir ve diyete de hiç uygun değildir. Hele hele kızarmış ekmeğin üzerine sürülen bal, reçel ya da kaymak gibi yiyecekler kaloriyi daha da arttırır.

İşte kahvaltıda tükettiğimiz yiyeceklerden bazıları ve kalori değerleri.

REÇEL
Reçeli çok seviyorsanız yerken bir daha düşünün. Zira özellikle bol şekerle yapılan reçelin kalorisi çok fazla. 100 gr çiçek reçeli 220 kalori.

MENEMEN
Menemen de Türk kahvaltısında sık tüketilen yiyeceklerden. Herhalde kimse güzel bir menemene hayır diyemez. Ancak o da fazla tüketildiğinde kilo almamıza sebep olabilir. Zira 250 gram Menemen 177 kalori.


BÖREK
Böreğin de kahvaltı sofralarında yeri ayrıdır. Kıymalı ve patatesli başta olmak üzere bir çok börek çeşidi var. Bunların kalorisi içeriğine göre değişse de ortalama bir dilim börek 300 kalori diyebiliriz.


BAL KAYMAK
Bal kaymaksa bazıları için kahvaltıda olmazsa olmaz. Ancak 1 yemek kaşığı bal kaymak bile kilo almanız için yeterli. Çünkü 1 kaşık bal kaymakta 150 kalori bulunuyor.

SUCUKLU YUMURTA
Sucuklu yumurta da tam bir diyet düşmanı. Ancak lezzeti nedeni ile bu yiyecekten vazgeçmek pek mümkün değil. Yine de söyleyelim, 100 gram sucuklu yumurtada tam 242 kalori var.


SİMİT
Simitsiz kahvaltı olmaz diyenlerdenseniz bir kez daha düşünün. Zira 1 simit 320 kalori.

PEYNİR
Kalsiyum deposu peynirin yararı bilinir. Ancak Dengeli tüketilmezse kilo aldırabilir. 100 gram tam yağlı peynirde 174 kalori bulunuyor. Kaşarda ise bu rakam 400'e kadar çıkabiliyor.


KREM ÇİKOLATA
Krem çikolata sadece küçüklerin değil büyüklerin de vazgeçilmez lezzetleri arasında. Ancak o da tam bir kalori deposu. 1 adet orta boy pankekte 300 kalori bulunuyor.