Ağızda Dağılan 6 kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan 6 kurabiye Tarifi

Eğer iftar sonrasına çay yanında yiyebileceğiniz lokum gibi bir kurabiye tarifi arıyorsanız şimdi sizlere 6 nefis kurabiye tarifi vereceğiz. İşte Türk mutfağının lezzetli 6 kurabiyesi

Kurabiyeler Türk mutfağının en lezzetli atıştırmalıklarındandır. ister sabah ister akşam hangi vakit olursa olsun severek yediğimiz şeylerdir.

Bisküvi gibi şeyler hayatımıza girdikten sonra unutulmaya yüz tutsa da hamur işi severler kurabiye yapmaya devam etmektedir.

Şimdi sizlere Ulusalpost haber sitesinde yayınlanmış olan 6 nefis kurabiye tarifi vereceğim. Eminim bu kurabiyeler hepinizin çok hoşuna gidecektir.

Yapacağınız tarifleri arkadaşlarınızın yararlanması adına da paylaşabilirsiniz. Her biri hem hesaplı hem de herkesin yapabileceği türdendir.

Evde yapılışı son derece kolay olan bu kurabiyeleri iftar sonrası çay yanına afiyetle yiyebilirsiniz :)

Şimdiden hepinize kolaylıklar dilerim. Noktasına virgülüne dokunmadan o kurabiye tariflerini sizlerle paylaşıyorum

Covid19 tüm dünyayı kasıp kavururken, evde kalmaya alışan ve ‘çayın yanına ne yapsam’ diye düşünen tüm hanımlara, ağızda dağılan lezzet abidesi 5 kurabiye tarifi geliyor…

1- Fıstık Ezmeden Kurabiye

Malzemeler:

*Oda sıcaklığında 100gr. Tereyağı

*Bir bardak fıstık ezmesi

*Yarım bardaktan biraz fazla esmer şeker( toz şeker de olabilir)

*Bir tane yumurta

*Bir çay kaşığı tarçın

*Bir buçuk su bardağı un

*Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı:

Esmer şeker ve yumurtayı derin bir karıştırma kabına alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve fıstık ezmesini kabın içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını başka bir kaba elekten geçirin. Elediğiniz un ve karışımı kurabiye karışımına yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Kulak memesi kıvamına getirdiğiniz hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Sonrasında büyük boy bir tepsiye yağlı kâğıt serin. Bekletilmiş hamurdan yuvarlaklar elde edip yağlı kâğıda dizmeye başlayın. Dizdiğiniz kurabiyelerin arasında aralık bırakın. Çatalla kurabiyelerin üzerlerine tek tek çizik atın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15-20 dakika üstü kızarmayacak kadar pişirin. Soğumaya bırakın ve servise hazır. Afiyet olsun.

2- Kaymak Kurabiyesi

Malzemeler:

*150 gram Oda sıcaklığında tereyağı

*100 gram kaymak

*Bir tane yumurta

*yarım bardaktan biraz fazla pudra şekeri

*3 yemek kaşığı bal

*3- 3.5 su bardak un

*1 tane kabartma tozu

*1 tane vanilya

Yapılışı:

Oda sıcağında beklettiğiniz tereyağını, kaymağı, balı ve pudra şekerini derin bir kabın içine alın. Çırpıcı ile krema şeklini alana kadar çırpın. Sonra yumurtayı da ekleyin ve iki dakika daha çırpmaya devam edin. Karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kıvamlı bir hamur elde edin. Elde etmiş olduğunuz hamurun üstünü temiz bir bezle kapatın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Beklettiğiniz hamuru iki yağlı kâğıdın arasına koyun ve merdane yardımıyla inceltin. Çok ince olmamasına dikkat edin. Sonra bardakaltıyla veya yuvarlak kek kalıplarıyla şekiller verin. Kurabiyelerinizi yağlı kâğıda dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

3- Lor Peynirli Kurabiye

Malzemeler:

*1- 1.5 su bardağı şeker

*500gram tatlı lor peyniri

Hamuru İçin:

*Bir çay bardağı pudra şekeri

*Bir tane yumurta

*Bir çay bardağı yoğurt

*Bir tane kabartma tozu

*200 gram tazesinden kaymak

*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

*Aldığı kadar göz kararı un

Yapılışı:

Lor peynirini ve toz şekeri ayrı bir kapta iyice karıştırın ve kenara alın. Hamur yapacağınız kabın içine yoğurdu, kaymağı, yumurtayı, pudra şekeri ve sıvı yağı alıp güzelce karıştırın. Sonra içine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz tüm hamuru ceviz büyüklüğünde top haline getirin. Minik toplarınızı elinizle yassı hale getirin. Ortasına lor karışımından bir çay kaşığı ekleyip üstten hamuru kapatın. Hamuru ters çevirdikten sonra elinizle şeklini düzeltin. Birleşim noktası alta gelecek şekilde tepsiye seyrek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında 20 dakika kadar(üstü kızarana kadar) pişirin. Çıkardığınızda soğumadan üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Servise hazır, afiyet olsun.

4-Pudingli Kurabiyeler

Malzemeler:

*150 gram tereyağı veya margarin

*1 poşet kakaolu puding karışımı

*Bir tane yumurta

*Bir çay bardağı sıvıyağ

*Bir tane kabartma tozu

*2.5 bardak un

Yapılışı:

Margarini ya da tereyağını, sıvı yağ ve yumurtayla beraber bir kabın içine alıp iyice karıştırın. Sonra puding ve kabartma tozunu karışıma ilave edin. En son unu da ekleyip kıvamlı bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamurdan şekiller yapıp tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bıraktıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

5- Fındıklı Kurabiye

Malzemeler:

*Bir bardak pudra şekeri

*Bir tane yumurta

*Bir paket margarin

*Bir tane kabartma tozu

*Aldığı kadar un

*Üzerine iri kıyım fındık içi

Yapılışı:

Önceden oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini bir kabın içine alın. Yumurta sarısını, pudra şekerini, unu ve kabartma tozunu da içine katıp kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurunuzdan ceviz tanesi büyüklüğünde toplar elde edin. Topları kuru yeri kalmayacak şekilde sırayla yumurta akına bulayın. Sonrasında da fındığa bulayın. Tepsiye yağlı kâğıt serin ve kurabiyeleri tek tek tepsiye dizin. Isıttığınız fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra biraz soğutun ve servise hazır. Afiyet olsun.

6- Tahin Kurabiyesi

Malzemeler:

*Bir bardak sıvıyağ

*Bir bardak pudra şekeri

*İki fincan tahin

*Aldığı kadar un

*Bir tane vanilya

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurmayı bitirdikten sonra hamuru alüminyum folyoya sarıp yarım saat buzdolabına atın. Tepsiye yağlı kâğıdı serin ve hamurdan parçalar alıp yuvarladığınız kurabiyeleri tepsiye aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

İlgili Haberler