Hem Zeytinyağlı Hem de Lokum Kıvamında Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

Hem Zeytinyağlı Hem de Lokum Kıvamında Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

Canınız tavuk yemeği çektiyse fırında yapılacak sizlere en sağlıklısından bir tarif vereceğiz. Zeytinyağlı Sebzeli Tavuk Tarifi! İddia ediyoruz Türk mutfağının en farklı tavuk yemeği...

Hem sebze hem tavuk müptelalarının bayılacağı, iştahınızı kabartacak, birbirine çok yakışan sebze ve tavuğun güzel birleşimi ile karşınızdayız. İşte Zeytinyağlı Sebzeli Tavuk tarifi...

Genelde et ve balık ürünlerini fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Hem fazla yağ kullanmamış oluyorum hem de uzun süre kızartmadığım için besin değerini de kaybetmemiş oluyorum. Fakat bu tarif yağı ve bol sebzesiyle tam kıvamında bir lezzet şöleni..

Genelde malzemeyi biraz fazla tutarım ki ekmek bağımlısı eşim ekmek yemeden daha çok yemek yesin diye :) Fakat çocuklardan yine fırsat kalmıyor. Herkes bayılarak yiyor. Hatta sebze yemeklerinden kaçan küçük kızım bezelyeleri tabağına topluyor.

Umarım sizler de deneyince beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Gereken Malzemeler:

-5-6 adet tavuk budu veya 1,5 kg. baget

-3-4 diş kadar sarımsak

-Yoğunluğa size bağlı olarak 2-3 patates.

-1-2 adet kuru baş soğan

-1-2 adet kabuğu soyulmuş havuç

-4 yemek kaşığı bezelye

-2,5 su bardağı kadar su

-2 tam tatlı kaşığı domates ya da isteğinize göre biber salçası

-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ya da isteğinize göre zeytinyağı

-2 adet kırmızı biber

-2 çay kaşığı tuz

-İsteğinize bağlı olarak karabiber, kekik ve diğer baharatlar.

Yapılışı:

- Önce tavuklarımızı güzelce yıkıyoruz ve bıçağımız ile birkaç adet kesik atıyoruz.

-Tavuğumuzun üzerine dağıtacağımız sos için salçamızı, tuzumuzu, yağımızı ve istediğimiz baharatları bir araya getirip iyice karıştırıyoruz. Karışımın eşit olduğuna emin olduktan sonra tavuklarımızı içine buluyoruz. Üzerini hava almayacak şekilde kapattıktan sonra elinizde ise bir gece buzdolabında bekletmenizi değil ise gün içinde 4 5 saat kadar bekletmenizi tavsiye ediyoruz.

-Daha sonra tavuğumuzun yanına dizeceğimiz sebzeleri istersek ince ve uzun istersek küp küp şekillerde doğruyoruz. Kesim tercihleri size kalmış hepsi birbirinden farklı da olabilir.

-Beklettiğimiz tavukları dolaptan çıkarıyoruz. Patatesleri, havuçları, soğanları, bezelyeleri güzelce diziyoruz.

-En son önceden hazırlamış olduğumuz suyu dizdiğimiz tepsideki yiyeceklerimizin üzerine döküyoruz ve bir folyo yardımı ile kapatıyoruz.

-Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım. Ve üzeri folyo kaplı bir şekilde tavuğumuzu yaklaşık 40-45 dk. kadar pişirelim. Süre bittikten sonra üzerinde folyoyu çıkartalım ve bir 5 dk. kadar fırında tutalım ki üstü nar gibi olsun.

Tavuğumuz hazır. Afiyet Olsun.