Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi

Sebzeli fırında tavuk nasıl yapılır? Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden fırında sebzeli tavuk pişirdik. Tarifini sizlere veriyoruz

Tavuk ne şekilde pişerse pişsin oldukça lezzetli oluyor. Hele tavuğun yanına sebze girince lezzet adeta ikiye katlanıyor. Bu ikili en çok fırında birleşince mükemmel oluyor. Peki, fırında sebzeli tavuk tarifi nasıl?

Fırında Sebzeli Tavuk Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 4 tane tavuk budu,
  2. 3 diş sarımsak,
  3. 3 tane orta boy patates ve 1 tane soğan,
  4. 2 tane havuç,
  5. Yarım su bardağı bezelye,
  6. Yarım su bardağı su,
  7. 1 tane orta boy kırmızıbiber.

Fırında Sebzeli Tavuk Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 1 yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası (domates salçası olması daha iyi olur).
  2. 1 çay bardağı zeytinyağı,
  3. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, kekik, tuz ve karabiber.

Fırında Sebzeli Tavuk Yapım Aşamaları

İlk olarak tavuklarınıza bıçak ile 2 ila 3 kesik atın. Daha sos malzemelerinizi bir kabın içerisinde birleştirin ve güzelce karıştırın.

Soğanlarınızı julyen şeklinde güzelce doğrayın ve bir kaba alıp ayırın. Sarımsaklarınızın kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın ve soğanların olduğu kabın içerisine koyun. Dilerseniz soğan ve sarımsakları rendeleyin. Rendelerseniz tepsi içerisinde soğan ve sarımsak gözükmez fakat lezzetleri tavuğunuza daha güzel geçer. Kesik attığınız tavuklarınızı soğan ve sarımsağın olduğu kabın içerisine koyun ve güzelce karıştırın. Karıştırdıktan sonra tavuk, soğan ve sarımsaklarınızı fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin ağzını streç film ile örtüp buzdolabına yarım saat beklemeye koyun.

Soslu tavuklarınız buzdolabında beklerken patateslerinizi ne kalın ne de ince olmayacak şekilde doğrayın. Doğrama şeklinizin bir önemi yok. Patateslerden sonra havucun kabuğunu mutlaka soyup daireler şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberinizi julyen şeklinde doğrayın

Yarım saat sonra tepsiyi fırından çıkarın. Çıkardığınız tepsinin içerisine patates, biber ve havuçlarınızı da tepsiye yerleştirin. En son bezelyelerinizi de tepsiye serpin.

Tepsinin üstüne yarım su bardağı suyu ekleyin. Bunun amacı tavuk ve sebzenin tepsiye yapışmamasıdır.

Fırını önceden ısıtın ve fırın derecesini 200 dereceye getirip 30 ila 40 dakika arası pişirin.