Hazır Yufkadan Çıtırlığı ve Şerbeti Tam Ayarında Ev Baklavası Tarifi

Hazır Yufkadan Çıtırlığı ve Şerbeti Tam Ayarında Ev Baklavası Tarifi

Hem kolay hem lezzetli hazır yufka ile yapılan bir baklava tarifi vereceğiz. Üstelik şerbeti ve çıtırlığı tam ayarında olacak.

Bugün sizler için az malzemeyle en güzel baklava nasıl yapılır onu anlatacağım. İncecik ve çıtır çıtır bir baklava arıyorsanız bu tarifi kaçırmayın.

Canım ne zaman şerbetli tatlı çekse kendi zevkime göre hemen baklava yaparım. Az şeker kullanarak ideal tatlıya ulaşmak en sevdiğim şeydir. Genelde de şeker tüketmediğim için hangi tatlıyı yaparsam yapayım genel ölçüsünden daha az şeker atarak bir kez yaparım ve en iyisine ulaşırım.

Bu baklavada aynen öyle.. Umarım sizler de deneyince beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 10 tane hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı

İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Şeker eriyinceye dek karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kadar daha kaynamaya bırakın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

İlk yufkayı tezgaha serin. Eritilmiş tereyağı ile sosladıktan sonra uçlarından boşluk bırakarak dövülmüş ceviz için serpiştirin. Ardından oklavaya saracağınız kısmı ikiye katlayın ve hafifçe oklavaya sarın ve büzüştürün. Ardından tereyağı ile yağladığınız fırın tepsinize dizin. Diğer bütün yufkaları da aynı şekilde yaptıktan sonra kalan tereyağını her yerine yayın.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Fırından çıkan baklavanız ilk sıcaklığını atınca soğuk şerbeti üzerinde gezdirin.

Şimdiden afiyet olsun..