Hazır Yufkadan Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi ve Püf Noktası

Hazır Yufkadan Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi ve Püf Noktası

Baklava, Türk mutfağının bayramlık en iyi tatlısıdır. Şimdi sizlere hazır yufka ile yapılan Cevizli Kadayıflı Burma Baklava tarifi vereceğiz! Bayram öncesi kolaylıkla yapabilirsiniz..

Annem her zaman kendi baklavasını yapardı. Çok hamarattı.. Onun baklavasını yiyen bir daha hazır baklava yemezdi. O da kimseyi kırmaz istek üzerine yapardı.

Benim de elimin hamaratlığı ondan geçmiş olacak ki bende çok güzel baklava yaparım. Bugün sizler için güzel bir bayramlık baklava tarifi hazırladım. Hem sizi yormayacak hem de tadıyla mutlu edecek. 

Her ne kadar bu bayram da biz bize olacak olsak da tatlısız kalmayalım istedim. Tarifimi sizlerle paylaşmak üzere kaleme aldım. 

İşte tatlı mı tatlı güzel mi güzel Cevizli Kadayıflı Burma Baklava tarifi..

BAYRAM SEVİNCİ: CEVİZLİ KADAYIFLI BURMA BAKLAVA

Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler Neler?

Yufka için malzemeler:

  • 15 tane baklavalık yufka
  • 250 gr tel kadayıf (yaş)
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı ile sıvı yağ

İç malzemesi için malzemeler:

  • 2 su bardağı ile ceviz

Şerbeti için malzemeler:

  • 3 su bardağı ile toz şeker
  • 3 buçuk su bardağı ile su
  • 5-6 damla limon suyu.

Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Geniş bir tencereye şekeri ve suyu alalım. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatalım. İçine limon suyunu sıkalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım. Bir tavanın içerisinde tereyağını eritelim ve içerisine sıvı yağı ilave edelim. Kadayıfları minik parçalar olacak bir şekilde elimiz ile kopartalım ve inceletelim. Baklavalık yufkadan tek bir yaprak alalım ve arasına tereyağını sürelim. Kadayıflardan içine serpiştirelim ve cevizlerden serpiştirelim.

İnce oklava ile ucundan başlayarak rulo bir şekilde yufkaya saralım. Sarılan yufkayı iki ucundan ortaya doğru itiştirelim ve sıkıştıralım. Bu şekilde kullanacağımız bir tepsiye baklavayı oklavadan çekerek tepsinin boyutuna göre yerleştirelim. Bütün yufkalara aynı işlemleri tek tek uygulayalım. En son üstüne kalmış olan tereyağını bir fırça yardımı ile sürelim. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Tatlının ilk sıcaklığın çıktığında soğuk şerbeti eşit bir şekilde tatlıya dökelim. Tatlıyı 3 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!