Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

Görüntüsü tıpkı bir börek gibi ancak o nefis bir mantarlı tavuk yemeği. Tane tane pirinç pilavının yanına sunulacak en iyi lezzet o. İşte tarifimiz..

Misafir ağırlamayı çok severim. Genellikle her hafta sonu evimiz dolar taşar. Ben de her defasında farklı lezzetlerle çıkarım karşılarına. Özellikle ilk başta ne olduğu anlaşılmayan sürprizli yemekler yapmaya bayılırım. İşte o tariflerden bir tanesiyle karşınızdayım.

Malum pandemi nedeniyle ne misafir kabul edebiliyoruz ne de gidebiliyoruz. Mutfaktan çıkmadığımız bugünler de kendimizi özel hissettirecek yemekler daha da çok yapar olduk. İşte sizde farklı bir tat arıyorsanız bu tarif tam size göre. Mis gibi tereyağlı pilav yanına harika bir tavuk yemeği yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Şimdilik sizlere dört kişilik tarif vereceğim. Kişi sayısına göre tavuk miktarını ve diğer malzemeleri artırabilirsiniz.

İşte tavuklu mantarlı sarma tarifi..

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 10 adet mantar
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı

İlk olarak tavuk göğüslerini ortadan ikiye ayırın. Ardında her bir parçayı biraz inceltecek şekilde dövün. Dilerseniz bu işlemi kasabınızda da yaptırabilirsiniz.

Ardından sarmaya başlayacağınız kısma bol miktar kaşar peyniri koyun. Minik minik parçalar halinde doğradığınız mantarları baharatlarla harmanladıktan sonra kaşar peynirinin üzerine bol miktar serpin. Bir tur sardıktan sonra kenarlarını içe doğru toplayın ve sıkı sıkı sarın. Daha sonra her bir parçayı streç filme sarın ve buzdolabında bir süre dinlendirin.

Buzdolabından çıkarttığınız tavukları kızgın yağda her bir köşesi nar gibi kızarana dek kızartın.

Yemekten hemen önce kızartırsanız her bir bıçak darbesinde kaşarların su gibi aktığını göreceksiniz. Bu yüzden sıcak sıcak servis edin.

Şimdiden afiyet olsun..