Lor Tatlısı tarifi

Lor Tatlısı tarifi

Girit mutfağı, Türk mutfağının en büyük parçasını oluşturan lezzetlere sahip bir mutfaktır. Şimdi sizlere Baklava yufkasından yapılan şerbetli ve lor peynirli tatlı tarifi vereceğiz.

Lor tatlısı en sevdiğim ve hafif bulduğum tatlılardan biridir. Tabi yapımı pek kolay olmadığından genelde güvendiğim bir yerden hazır alırım. Ama geçtiğimiz günlerde komşumdan bu tarifi aldım ve hemen denedim. Gerçeğini aratmayacak kadar güzel ve lezzetli oldu. Şerbetli olmasına rağmen sanki irmikle yapılmış bir tatlı kadar hafifti.

Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • Yarım kilo lor peyniri
  • 200 gram tereyağı

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tane limon

Yapılışı

İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra limonun suyunu sıkın ve 5 dakika sonra ocaktan alın.

Şerbetiz soğurken tereyağını eritin. İlk yufkayı tezgaha serin ve fırça ile yağlayın. Ardından ikinciyi üzerine kapatın ve tekrardan yağlayın. Üçüncü yufkayı da üzerine kapatıp yağladıktan sonra kenar kısmına lor peynirini koyun. Rulo şeklinde sarın ve iki parmak genişliğinde parçalara ayırın. Tepsinizi dolduracak kadar diğer yufkalara da aynı işlemi yapmaya devam edin.

Yağlı fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizi dizin ve önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığını atar atmaz şerbeti üzerine dökün. Şerbetiniz çeken tatlınız servise hazır. Arzu ederseniz üzerine tarçın veya çekilmiş antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..