Fırından çıkan tavuğun daha lezzetli olmasını sağlıyor. Üzerine sürmelisiniz

Fırından çıkan tavuğun daha lezzetli olmasını sağlıyor. Üzerine sürmelisiniz

Fırında soslu tavuk çok daha lezzetli oluyor. Lokum gibi pişiyor ve fırından çıktığında nar gibi kızarmış oluyor. Peki soslu tavuk nasıl yapılır?

Hem doyurucu hem de protein deposu olan tavuk, sofralarda sıklıkla yer almaktadır. Kırmızı et fiyatları oldukça pahalı olduğu için bir çok kişi tavuk etini tercih ediyor.
Ana yemeklere çok yakışan tavuk yemeğini bir de şimdi sizlerle paylaşacağımız tarifle fırında hazırlamayı deneyin. Bu tarif parmakları yedirecek!

Fırında soslu tavuk yemeği sevilerek tüketilmektedir. Nar gibi kızaran, yumuşacık pişen fırında soslu tavuk tarifini deneyen vazgeçemiyor.

maxresdefault-004.jpg

YANINDA EN İYİ NE GİDER?

Şimdi paylaşacağımız bu tarifi yanında bulgur veya pirinçle yapılan pilav, makarna, salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Yanına lahana turşusu da çok iyi gitmektedir.
İşte fırında yumuşacık soslu tavuk tarifine ilişkin tüm detaylar.


Mynet'te yer alan içerikte; Tavuk buduyla yapılan nefis tarif paylaşıldı. Öncelikle gerekli malzeme listesi:


SOSLU TAVUK MALZEMELERİ

6 adet tavuk baget
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1,5 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber

maxresdefault-005.jpg

SOSLU TAVUK BUT TARİFİ

Yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharları bir kapta güzelce çırpın. Sonrasında içerisine tavuk bagetleri koyun ve harmanlayın. Kabın üzerini streç bir filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece bekletin.

Bagetleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan sosu üzerinde gezdirin. Bos tavukların üzerine sürülürse tavuk fırından çıktığında çok daha lezzetli oluyor. 190 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Tavuklar pişerken tepsiye, ortadan ikiye bölünmüş sarımsak ya da sebzeler ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Kaynaklar: Youtube.com - Mynet.com -- Derleme: Üsküp Haber

İlgili Haberler