Fırında Pırasa Tarifi

Fırında Pırasa Tarifi

Kokusu ve tadı börek gibi oluyor ama değil! Fırında Türk mutfağının en farklı lezzetlerinden olan fırın pırasa tarifi:!

İnsanlar, hayatlarını devam ettirebilmek ve vücut fonksiyonlarının düzgün çalışabilmesi için besin tüketmek durumundadır. Kahvaltı gibi öğünlerde bu besinleri doğrudan alırken, öğle ve akşam yemeklerinde besinleri farklı kombinasyonlarda pişirerek yemek haline getiririz. Milyonlarca besin maddesi ile yapılan bu yemekler sofraları süsler.

Bazı zamanlar ise yemek yapmak, önümüzde yüzlerce seçenek olmasına rağmen karar verilmesi güç ve uğraştırıcı olabilir. Hem sağlıklı ve besin değeri yüksek hem de doyurucu yemeği bulmak ise genellikle zordur. Bu noktada çok pratik ve besin değeri yönünden zengin bir seçenek olan fırında pırasa gününüzü kurtarabilir.

Peki, fırında pırasa nedir? Fırında pırasa malzemeleri nelerdir? Fırında pırasa nasıl yapılır? Bu ve bunun gibi konu ile ilgili akla gelen tüm soruları yazımızda cevaplandırdık. Hep birlikte inceleyelim.

Fırında Pırasa Malzemeleri

  1. 4 adet pırasa
  2. 3 adet yumurta
  3. 1 adet havuç
  4. 1 adet sivri biber
  5. Peynir
  6. 3-4 yemek kaşığı un (kıvama göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  7. Yarım çay bardağı ince bulgur
  8. 1 çay bardağı sıvı yağ
  9. 1 paket kabartma tozu
  10. 1 çay kaşığı kadar tuz
  11. 1 çay kaşığı kadar karabiber
  12. 1 çay kaşığı pul biber
  13. İsteğe göre susam ve çörekotu

Fırında Pırasa Yapılışı

Öncelikle bulguru bir kaba alın ve üzerine kaynar su ekleyerek kenara koyun ve şişmesini bekleyin. Bulgur suyunu çekene kadar bir tencereye sıvı yağ koyun ve pırasa, havuç ve biberi o yağda kavurun.

İyice kavurduktan sonra sebzelerinizi kenarda biraz soğutun ve daha sonra üzerine yumurtalarınızı kırın ve iyice harmanlanana kadar karıştırın. Son aşamada ise geriye kalan un, peynir, bulgur ve baharat gibi malzemeleri karışıma ilave edin ve karıştırın.

Karışım kenarda beklerken bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin veya yapışmaması için tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye iyice yayın, isterseniz üzerine çörekotu ve susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırına verin. Fırından çıkardığınızda sunum zevkinize göre istediğiniz ölçülerde dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!