Evdeki Pratik Malzemelerle Yumuşacık İrmik Tatlısı Tarifi!  Yerken 1 Tabak Asla yetmiyor

Evdeki Pratik Malzemelerle Yumuşacık İrmik Tatlısı Tarifi! Yerken 1 Tabak Asla yetmiyor

Yerken 1 tabak asla yetmeyecek Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından biri olan İrmik Tatlısı nasıl yapılır? İşte İrmik Tatlısı tarifi...

Bugün sizler için hem tatlı ihtiyacınızı dildirecek hem de lezzetli mi lezzetli bir tarif edeceğim.

İrmik helvası genelde bir hayır işi veya vefat edenin arkasından dağıtılır. Ama biz de durumlar biraz farklı elbette.. Bizim evde neredeyse haftada iki gün irmik kavurulur. Çocukluğumdan beri de en çok sevdiğim tatlıdır. Antep fıstıklıdan çikolatalıya kadar denemediğim çeşidi kaldı.

Şimdi sizler için en yalın haliyle enfes bir irmik tarifi vereceğim. Umarım deneyince beğenirsiniz...

Birçok insan için tatlı vazgeçilmez bir güzelliktir. Hatta yedikçe bize mutluluk verdiği bile söylene bilir. Ancak tatlı mutluluk verdiği gibi kilo sorunu ile de tanıştırır. Bu yüzden artık daha hafif sütlü tatlılar favorimiz olmaya başladı. Pratik irmik tatlısı az malzemeli ve şerbetli tatlılara göre daha az kalorili olduğu için tercih edilebilir. Yapım aşaması da oldukça basit olan tarifin ana maddesi süt ve evimizde genellikle bulunan irmiktir. İşte Hem çok ucuz hem de bereketli olan irmik tatlısının tarifi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Üzerini süslemek için bisküvi ya da isterseniz hindistan cevizi, fındık olabilir.

İrmik tatlısının yapılışı:

Şeker, irmik ve kakaoyu bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Daha sonra üzerine sütü ekleyin biraz daha karıştırın ve ocağın altını açın. Kaynayıncaya kadar karıştırmayı bırakmayın. Kaynadıktan sonra 4-5 dakika daha pişirin. Koyulaşmaya başlayınca en son olarak vanilyayı ekleyin. Vanilya eriyince ocağın altını kapatın. Kare şekilde borcam ya da başka bir kalıp içerisine pişirdiğiniz karışımı dökün. Üzerini düzeltip soğumaya bırakın. 2-3 saat dolapta soğuduktan sonra küçük kare parçalara kesin.

Bisküvileri başka bir kâsede ufalayın. Dilimlediğiniz kare tatlıları tek tek bisküvi ile kaplayın. Başka bir servis tabağına alın pratik irmik tatlınız artık hazır afiyet olsun.