Evde Lokum Gibi Sucuk Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktasıyla Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Evde Lokum Gibi Sucuk Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktasıyla Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kasap sucuğu evde nasıl yapılır? Şimdi sizlere lokum gibi sucuk tarifi vereceğiz.

Bugün sizler için evde kendinizin kolaylıkla yapabileceği bir sucuk tarifi vereceğim. İşte meşhur kasap sucuğu tarifi...

Rahmetli babaannem yapardı. Küçükken hiç dışarıdan sucuk aldığımızı görmedim. Neredeyse her ay yapar. Tüm çocuklarına dağıtırdı. Onun yaptıkları elbette daha lezzetliydi. Artık her şeyin hazırı olduğu için kolaya kaçıyor geçmiş günlerin tadını unutuyoruz. Fakat çocuğum doğduktan sonra ben de yapabileceğim her şeyi kendi ellerimle evde hazırlamaya başladım. Onlardan biri de sucuk! Hangi çocuk sevmez ki sucuğu...

Sözü fazla uzatmadan tarifimize geçelim. Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 3 kilo orta yağlı dana kıyma
  • 2-3 baş sarımsak
  • 2,5 çorba kaşığı tuz
  • 150 gram karışık sucuk baharatı
  • 4-,4,5 metre bağırsak
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 litre su

Yapılışı

İlk olarak kıymayı derin bir kap içerisine alın. Ardından dövülmüş sarımsakları ve baharatları ekleyerek gücünüz yettiğince en az 1 saat kadar yoğurun. Ardından kapaklı bir kaba alarak gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

Sucukları bağırsaklara doldurmadan önce sirkeli su hazırlayarak bağırsakları en az 1 saat kadar bekletin. Ardından süzün ve iyice yıkayın.

Buzdolabından çıkarttığınız sucuk harcını tekrardan 10-15 dakika kadar yoğurun ve huni yardımıyla bağırsaklara doldurun. Arzu ettiğiniz uzunluğa gelince kesin ve sıkıca uçlarından bağlayın. Hazır olan sucukları 5-6 gün havadar bir ortamda kuruması için asın.

Şimdiden afiyet olsun..