Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava Tarifi

Baklava Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Eğer evde baklava yapmak istiyorsanız bu tarifimize mutlaka göz atın..

Bayram yaklaştıkça tatlı telaşı da başlar bizim evde.. Bir yandan baklava bir yanda kalburabastı diğer yandan sarma, kurabiye.. İşte yine bir bayram öncesi baklava hazırlıkları yapılırken sizlerde de tarifimi paylaşmak istedim.

Uzun yıllardır aynı tarifi uygularım. Tam ayarında ve tadında oluyor. Herkes hazır sanıp nereden aldığımı sorunca seviniyorum. Baklava ustası gibi hissettiriyor bana..

İşte sizde yenildikçe beğenilmesini istediğiniz bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre..

İşte hazır yufkadan mis gibi ev baklavası..

Malzemeler

  • 40lı hazır baklava yufkası
  • 300 gram tereyağı
  • 3,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yapılışı

İlk olarak şerbeti için olan suyu ve şekeri geniş bir tencerenin içine alarak ocağın üstüne koyun. Kaynamaya başlayınca da çeyrek limonun suyunu ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Tereyağını erittikten sonra ilk olarak tepsinizi güzelce yağlayın. Ardından 3 tane yufkayı serin. Daha sonra bolca erittiğiniz yağdan sürün. Bu işlemi ilk 20 yufka bitene kadar tekrarlayın. Yirminci yufkayı serdikten sonra üzerini yağlamadan her yerine eşit miktarda ceviz içini yayın. Tekrarda 3 yufkada bir yağlama işlemiyle devam edin. Son yufkayı koyduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin. Kalan yağıda baklavanın üzerine sürün. Önceden altlı üstlü ısıttığınız 180 derece fırında altı da üstüne kızarana kadar pişirin.

Baklava ilk sıcaklığını attıktan sonra şerbeti üzerinde gezdirerek dökün.

Şimdiden afiyet olsun..