Enginarın lezzetini katlıyor. Hiç dikkat etmemiştik. Pişirirken denenmeli

Enginarın lezzetini katlıyor. Hiç dikkat etmemiştik. Pişirirken denenmeli

Enginar en sevilen sebzelerden. Enginar yemeği pişirirken dikkat etmeniz gereken bilgiler.. İşte aşçıların uyguladığı enginar tarifi

Mevsimi yaklaşıyor. Tencereler fırınlar hazırlansın. Enginar şenliği başlıyor. Biz her ne kadar enginarı Ege Bölgemize has bir yemek olarak bilsek de aslında enginar çoğu Akdeniz ülkesinde tüketilen bir lezzetli bir yemektir.

İŞİN PÜF NOKTASI ZEYTİNYAĞINDA

Enginar yemeği yaparken mutlaka zeytinyağı kullanmak gerekiyor. Ayçiçek yağıyla yapılan enginar yemeği lezzetli olmuyor. Zeytinyağıyla yapıldığında ise hem lezzeti hem şifası katlanıyor.

Lezzetli enginar yemeği nasıl yapılır?

Gelelim enginar yemeği yaparken işinize yarayacak püf noktalara.

FIRINDA PİŞİRİLMELİ

Enginarın aslında en sağlıklı hali fırınlanmış hali. Fırında yapılan enginar tarifi çok pratik. Sofra.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Fırınlanmış enginar tarifiyle ilgili tüm detaylar paylaşıldı.

maxresdefault-001.jpg

MALZEMELER


4 adet orta boy enginar
Yeteri kadar su
Yarım limonun suyu
200 gram mantar
50 gram dil peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş
beyaz peynir
1 çorba kaşığı zeytinyağı
10 dal dereotu
tuz
pulbiber

maxresdefault-002.jpg
ENGİNARLARI

iyice yıkadıktan sonra limon suyu ve 4 su bardağı su ile tencereye alın. Yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin ve kevgir yardımıyla tencereden alıp, fırın tepsisine yerleştirin. Zarı soyulmuş mantarları, 2 su bardağı suda 5 dakika haşlayın ve süzün. Küp şeklinde doğrayıp, bir kaba alın. İçine beyaz peynir, rendelenmiş dil peyniri, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, tuz ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırıp, enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yararlanılan kaynaklar: Sofra.com.tr - Youtube.com - Derleme: Üsküp Haber