Emeğinizi ziyan etmeyin. Poğaça böyle pişirilirse puf puf kabarıyor ve bayatlamıyor

Emeğinizi ziyan etmeyin. Poğaça böyle pişirilirse puf puf kabarıyor ve bayatlamıyor

Poğaça pişirirken bayatlamasını önlemek mümkün. Eğer pişirdiğiniz poğaça hemen bayatlıyorsa işte bilmeniz gereken aşçılık sırları..Poğaçanız asla bayatlamayacak.

Poğaçaların bayatlamasını önleyen 5 püf nokta. Usta aşçılar poğaça pişirirken hep bu sırları uyguluyor ve emekleri ziyan olmuyor.


Emeğinizi ziyan etmemek için bilmeniz gerekenler.

Poğaça, bayatlamaya eğilimli bir hamur işidir. Ancak, bazı yöntemlerle poğaçanın bayatlamasını önleyebilirsiniz. İşte poğaçanın bayatlamaması için yapabileceğiniz bazı şeyler:

1. Poğaçaları hava almayacak şekilde saklayın:

Poğaçaları hava almayacak şekilde saklamak, bayatlamalarını önlemeye yardımcı olabilir. Poğaçaları, kapalı bir kapta veya poşette saklayabilirsiniz.

2. Poğaçaları buzdolabında saklayın:

Poğaçaları buzdolabında saklamak, bayatlamalarını önlemeye yardımcı olabilir. Poğaçaları, hava almayacak şekilde kapalı bir kapta veya poşette buzdolabında saklayabilirsiniz.

3. Poğaçaları dondurun:

Poğaçaları dondurarak, bayatlamalarını önleyebilirsiniz. Poğaçaları, hava almayacak şekilde kapalı bir kapta veya poşette dondurabilirsiniz. Dondurulmuş poğaçaları, ısıtarak veya oda sıcaklığına getirerek tüketebilirsiniz.

4. Taze malzemeler kullanın:

Poğaça yaparken taze malzemeler kullanmak, poğaçanın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olabilir. Taze un, taze maya ve taze peynir gibi malzemeler kullanmaya özen gösterin.

5. Poğaçaları fırından çıkardıktan sonra bekletmeyin:

Poğaçaları fırından çıkardıktan sonra hemen tüketmeye özen gösterin. Poğaçaların fırından çıkmasıyla birlikte soğuması ve bayatlaması daha kolay olur.

Bu yöntemlerle poğaçanızın bayatlamasını önleyebilir ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

9 ADIMDA PUF PUF KABARAN POĞAÇANIN TARİFİ

Mynet.com sitesinde yer alan bir içerikte; 9 adımda puf puf kabarna poğaça tarifi paylaşıldı

Malzeme Listesi


125 gram Sana Margarin
2 tane yumurta (yumurtaların akları içine konulacak, sarıları üzerine sürülecek)
Yarım su bardağı kadar süt
Yarım su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kadar kuru maya
2 çay kaşığı kadar mahlep
2,5 çay kaşığı kadar tuz
3 tatlı kaşığı kadar toz şeker
6 su bardağı kadar un
Bir miktar peynir
Bir tutam maydanoz
Yumurta sarıları (hamura konulan yumurta aklarının sarıları)
Bir fiske kadar pudra şekeri
Bir miktar çörek otu
Bir miktar susam
Yarım çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker

(8-10 Kişilik - 35 dakika)

Hazırlanışı


Adım 1
İlk olarak mayayı ıslayıp kabarmasını sağlayın. Maya yeterince kabardıktan sonra poğaça hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri orta büyüklükteki bir yoğurma kabına koyun.

maxresdefault-003.jpg

Adım 2
Tüm malzemeleri kabın içerisinde yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek yoğurun.

Adım 3
Hamuru hiç dinlendirmeden, hamurdan yaklaşık olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları elinizle yuvarlak bir şekilde açın.

Adım 4
Ayrı bir yerde maydanozları ince ince kıyın. Bir kabın içine maydanozları ve peynirleri koyun ve karıştırın.

Adım 5
Eliniz ile yuvarlak bir şekilde açmış olduğunuz hamurların içine peynir ve maydanoz karışımında koyun. Sonrasında hamuru yuvarlak ya da oval bir biçimde kapatın. Bu işlemi tüm hamur için ayrı ayrı uygulayın.

maxresdefault-004.jpg

Adım 6
Ardından bir fırın tepsisi alın. Fırın tepsisini yağlayın ya da tepsinin üzerine bir yağlı kağıt serin. Tüm peynir ve maydanoz konularak kapatılmış olan hamurları biraz aralıklı bir biçimde yerleştirin. Sonrasında tepsinin üstüne bir bez örtün ve yaklaşık yarım saat boyunca hamurları dinlendirin.

Adım 7
Önceden ayırmış olduğunuz yumurta sarılarının içine az miktarda pudra şekeri ilave ederek iyice çırpın.

Adım 8
Yeterince dinlenmiş olan poğaçaların üstüne bu pudra şekerli yumurta sarılarını sürün. Bir çatal yardımı ile her bir poğaçanın üstüne çok bastırmadan çizik atın.

maxresdefault-005.jpg

Adım 9
Her bir poğaça hamurunun üstüne çörek otu ve susam serpin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve poğaçaları yaklaşık 200 derece sıcaklıkta 15 ya da 20 dakika boyunca pişirin. Poğaçalar piştikten ve poğaçaların üstü kızardıktan sonra fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapın.

Püf Noktası


Poğaçanın üstüne sadece susam, sadece çörek otu ya da bambaşka malzemeler de serpebilirsiniz. Poğaçaların içine de peynir ve maydanoz yerine başka malzemeler koyarak da aynı işlemi uygulayabilirsiniz.